banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

KADIN PLATFORMU; CAYDIRICI YASALAR ÇIKARILMALI
 Son günlerde gelişen olaylara odaklanan Kadın Platformu üyeleri, TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Laiklikle ilgili açıklamasını, kadın cinayetlerini, çocuk istismarı ve terör olaylarını tartıştılar.

Toplantıda, hazırlanan ortak basın bildirisini Kadın Platformu Başkanı Kibar Özdemir, ortak yayınlanan basın bildirisini okudu.

KADIN PLATFORMU BASIN AÇIKLAMASI

Laiklik ilkesi Türkiye Cumhuriyetini temellendiren en önemli ilkelerden birisi olarak kişiler hangi inanç ve görüşte olursa olsun, devletin her bir vatandaşına aynı mesafede durmasını ve devlet vatandaş arasında güven dolu bir bağın oluşmasını sağlayan Cumhuriyetimizin vazgeçilmez temel taşıdır.

Her anlamda Türkiye Cumhuriyetinin varlığını temellendirerek bize huzur ortamı sunan, insanların sadece vicdani sorumluluğunda olması gereken  ‘’inanç özgürlüğünü’’ yasalarla teminat altına alarak sosyal barış ve sosyal huzur ortamını sağlayan laiklik ilkesinin bazı yetkililerce tartışma konusu yapılmasını talihsizlik olarak değerlendiriyor, rahatsızlığımızı da belirtmek istiyoruz.

Savaşta ve barışta ailesi, devleti ve milletinin yanında yer almasını bilen, Türk milletinin mimarı ve 75 milyonun anası Türk kadını; son yıllarda salgın bir hastalık gibi tüm ülkeyi sarmış bulunan   ‘’kadın cinayetlerine’’ kurban gitmektedir. Erkek egemen anlayışın desteklediği bu durum ne yazık ki cezaların yetersiz ve caydırıcılıktan uzak olması, kadının kendine yeter durumda olmasının erkeklerde yarattığı öfke ve meta olarak algılanması gibi nedenlerden dolayı engellenmez bir boyut kazanmıştır. Bu konuda kap kaç uygulamasında olduğu gibi caydırıcı yasaların çıkarılarak taviz verilmeden uygulanmasını bekliyoruz.

KURUMLAR, SORUMLULARDAN HESAP SORMALI

Son günlerde ailelerin ve toplumun geleceği yavrularımızın geleceklerini karartan olumsuz eylemlere maruz kaldığını ve bu durumla ilgili toplum vicdanını rahatlatacak yeterli hukuki bir uygulamanın olmaması biz kadınları derinden yaralarken, toplumdaki güven duygusunu da yok etmektedir. Her türlü ahlak felsefesi tarafından men edilmiş bir davranış kalıbına maruz kalan savunmasız çocukların ve ailelerinin travmaya uğramasına neden olan kişiler ve bu olayların vuku bulmasına sebep olan kurumların sorumlularından hesap sorulmasını istiyoruz.

Ailelerin göz bebeği, Türk toplumunun gelecekteki mimarı kız çocuklarımız için ‘’çocuk gelinler’’ şeklinde ifade edilen, ancak temelde  ‘’pedofili’’  olarak adlandırılan ruh hastalığının neden olduğu çocuk istismarını kınıyor ve bu konunu ciddiye alınarak yasaların tavizsiz uygulanmasını istiyoruz.

TÜRK BİLLETİNİ MATEM ORTAMINA SÜRÜKLEMİŞTİR

Ateş çemberi ile çevrili ülkemizde yıllardan beri içimizi kanatarak süregelen terör savaşı; son günlerde azgın bir hal almış, aileleri ve Türk milletini matem ortamına sürüklemiştir. Bu kirli terör savaşının bitmesi ve Türk Milletinin hak ettiği, özlediği barış ortamında yaşaması tüm kadınların en büyük arzudur.

Beş madde halinde sıraladığımız mağduriyet dolu yaşanmışlıkların başrolünde ne yazık ki kadın ve çocuklarımız yer almaktadır. Kadın anamız, kardeşimiz, teyzemiz, halamız, evladımız; çocuklar ise geleceğimiz yaşam kaynağımız en büyük değerimiz…  Rastladığımız bir olumsuzluk karşısında empati duygusunun harekete geçireceği vicdanımızla düşünür ve davranırsak eğer; şikayetlerin yok olacağı bir toplum yaratırız diyor, kamuoyunun sesimize kulak vermesini diliyoruz.

Ortak yayınlanan basın bildirisinde, Türk Kadınlar Birliği, Anneler Derneği, Cumhuriyet Kadınlar Derneği, Kadın Girişimciler Derneği, Çocuk Yetiştirme Yurdu Derneği, Kahramanmaraş Lisesi Mezunları Derneği ve Yardım Sevenler Derneği’nin imzası bulunmakta.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol