banner1482
Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU SARIYERDE KALDI GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

İSTİFAMI İSTEMEK HADDİ DEĞİL!
Memur-Sen İl Başkanı Abdulaziz Aydın, yaptığı basın toplantısında, üç maymunu oynadığını iddia ettiği KSÜ Rektörü Durmuş Deveci’yi “darbe fırsatçısı” olmakla itham etmiş;  şube başkanları ile uğraşmasını bir akıl tutulması olarak yorumlamış, akabinde de istifaya davet etmişti.

Makamında görüştüğümüz Rektör Deveci, “Kimse durumdan vazife çıkartmaya kalkışmasın. Kanun ve hukuk çerçevesinde gereğini yaparım, yapacağım. Beni istifaya davet etmek kimsenin haddi değil, kaldı ki onu aşar. Kanun karşısında bunun hesabını sorarım” dedi.

Asıl darbe fırsatçısının Memur Sen İl Başkanı Aydın olduğunu söyleyen Rektör Deveci, aynaya bakmalarını tavsiye etti.

ASIL DARBE FIRSATÇISI KENDİLERİ

2.300 akademik ve idari personele sahip KSÜ’de birinci, ikinci ve üçüncü dalgada bugüne kadar 140 kişinin açığa alındığını ve hakkında soruşturma açıldığını belirten Rektör Deveci, bu dalganın devam edeceğini ileri sürdü ve Memur-Sen İl Başkanı Abdulaziz Aydın’ın ileri sürdüğü iddiaların çirkin ve tutar yerinin bulunmadığını belirterek, her şeyi kanun ve hukuk çerçevesinde yürüttüğünü söyledi.

“Bana kimse para yedi, hırsızlık yaptı diyemez. Devlet bizi takip ediyor ve her şeyi biliyor!” diyen Rektör Deveci, asıl darbe fırsatçısı olarak Aydın’ı gösterdi, kanun karşısında bunun hesabının da sorulacağını belirtti.

15 Temmuz’dan sonra kapatılan Polis Akademisi öğretim görevlilerinden (eski milletvekili) İdris Bal’ın atamasının KSÜ’ye yapılacağını duyunca kabul etmediğini de kaydeden Deveci, “15 Temmuz darbe girişimi ardından, YÖK tarafından gelen talimatla dekanlar açığa alındı, yerine vekâleten atamalar yapıldı. Bazı dekanların da istifaları alındı, ancak henüz kabul edilmedi. Kimin kabul edilip edilmeyeceğini biz de bekliyoruz.” dedi.

Darbe girişimi ardından açığa alınmalar ya da soruşturma geçirenlerle ilgili sorumuza ise şu cevabı verdi; “Çok şükür anormal bir durum olmadı, panik yaşanmadı. Tabi kendi kafamızdan bir şey yapmıyoruz. Ezbere iş yapmam. Ancak işin hakkını vermeyeni de yerinde tutmam. O nedenle kimse durumdan vazife çıkartmasın! Her şey kanun ve hukuk çerçevesinde yapılıyor.” 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol