banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

İŞTE VİZYON İŞTE ESERLER
 2 YILDA 33 DEV ESER

‘’Cumhuriyet Işığında Belediye Hizmetlerimiz’’ adı altında 33 dev eseriyle Erdemli’nin yarım asırlık hayallerini gerçeğe dönüştüren kente değer ve vizyon katan projeleriyle müthiş bir belediyecilik başarısı gösteren 10 yıldır milletiyle birlikte yürüyen Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli İlçesi’ne son 2 yılda yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış töreninin 4 Kasım 2018 Pazar günü DR. Devlet Bahçeli Meydanı’nda yapılacağını belirterek, ‘’Tüm vatandaşlarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız” dedi.

ERDEMLİ’NİN HAKLI GURURU

10 yıldır milletine belediye başkanı olarak hizmet eden Mükerrem Tollu, son 2 yılda Erdemli’nin en büyük hayali olan dev eserleri kazandırmanın haklı gururunu; 4 Kasım 2018 Pazar günü DR. Devlet Bahçeli Meydanı’nda düzenlenecek olan toplu açılış töreninde bir kez daha milletiyle birlikte yaşayacak. DR. Devlet Bahçeli Meydanı’nda 4 Kasım’da on binleri buluşturacak programda Emre Aydın ve Halk Ozanı Osman Öztunç konser verecek.

MİLLETLE EL ELE YÜRÜMEYE DEVAM

Erdemli Belediyesi’nin son iki yılda yaptığı 33 projenin yanı sıra yatırım ve hizmetlerin toplu açılış ve temel atma töreninin 4 Kasım 2018 Pazar günü gerçekleştirileceğini hatırlatan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’nin son 10 yılda çok önemli ilerlemeler kaydettiğini söyledi. Vatandaşlardan aldıkları destekle yönetime geldiklerini ve 2 dönemdir başarı ile görev yaptıklarının altını çizen Başkan Tollu, vatandaşın desteğiyle hizmetlerini aksatmadan yürütmeye devam ettiklerini söyledi. Vatandaşlara en güzel hizmetleri ulaştırmak için aralıksız çalıştıklarını belirten Başkan Tollu, “71 mahallemize en iyi hizmetleri kazandırma noktasında çalışkan kadromuzla dev yatırımlarımızı bir bir hayata geçirdik. 4 Kasım 2018 Pazar günü Toplu Açılış Törenimizi gerçekleştireceğiz. Tüm vatandaşlarımızı aramızda görmekten büyük mutluluk duyacağız” dedi.

MODERN ŞEHİR ERDEMLİ

Erdemli’nin artık köy görünümünden büyük bir ilçeye, modern bir şehre dönüştüğüne dikkati çeken Tollu,’Rabbime hamd olsun bize bu fırsatı verdi. Liyakatli kadromuzla 7/24 saat canla başla çalışarak kentimize ve 49 köy 10 beldeye hizmet götürdük. 2014 yılında yürürlüğe giren büyükşehir yasasıyla 49 köy 10 belde mahalle statüsüne geçti. Bu bölgelerimizde ne ihtiyaç varsa yerine getirdik’’ diye konuştu.

TÜRKİYE’NİN ÖRNEK BELEDİYESİ

Belediyeyi kendi kendine yeten anlayışla Akdeniz’in en güçlü belediyesi konumuna taşıdıklarına vurgu yapan Başkan Tollu, dışa bağımlılığa ‘HAYIR’ diyerek 216 araçlık dev filo kurup, belediyeyi Türkiye’nin en örnek belediyesi haline getirip zirveye taşıyarak Erdemli’ye haklı bir gurur yaşattıklarını söyledi.

YARIM ASIRLIK HAYALLERİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜRDÜK

10 yıldır hiçbir ayrım yapmadan icraatlarıyla konuşulduklarını anlatan Tollu, 10 yılda Erdemli Belediyesi’ni Türkiye’nin örnek belediyeleri arasında zirveye taşıdıklarına dikkat çekti. 2014 yılında yürürlüğe giren büyükşehir yasası sonrası 10 belde ve 49 köyün hizmet alanlarına girdiklerine işaret eden Tollu, 35 yıllık belediyecilik tecrübesi, liyakatli ve çalışkan kadrosuyla 50 yıldır yapılamayanları yapıp yarım asırlık hayalleri gerçeğe dönüştürdüklerini kaydetti.

GENÇ NESİLLER GELECEĞE GÜVENLE BAKIYOR

Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ‘‘Limon Çiçeği’’ projesi ile bakıma muhtaç ve engelli ailelerinin elinden tutarak her türlü ihtiyaçlarına cevap verdi. Erdemli’yi ilk kez Kültür Merkezi ile tanıştırdı. Dünyadaki gelişime ayak uydurarak, Erdemli’yi ‘SANATIN BAŞKENTİ’ yapma yolunda önemli adımlar attı. Kültür ve sanat alanında Erdemli’nin gelişimi için önemli projeler geliştirdi. Şehir tiyatrosu kurup genç yeteneklerin sanat yapabilme ve kendilerini bu alanda geliştirmesine vesile oldu. Şehir dışında turneler düzenleyerek Erdemli Belediyesi’nin en iyi şekilde temsil edilmesini sağladı. Kongre Merkezi’ni Erdemli’ye kazandırdı. Eğitimde de gençlerin hayalini gerçekleştirmesi için önemli atılımlara imza attı. Ücretsiz kurs merkezleri açarak binlerce vatandaşı iş ve meslek sahibi yaptı. Eğitim alanında da geleceğe yatırım yaptı. Erdemli’ye ücretsiz etüt merkezi kazandırarak genç nesillerin geleceğe daha güvenle bakması için kapıları sonuna kadar araladı. Erdemli’ye Kreş kazandırdı ve istihdam kapısını da sonuna kadar açıp anahtarı teslim ederek, gençlerin kendine güvenini sağlayıp, hayır duasını aldı.

HAYALDİ GERÇEK OLDU...

Her mahalleye park ve oyun grupları armağan etti. Çocukların hayallerini süsleyen gemi parklar inşa etti. Çocukların sevinçlerine ortak oldu. Çocukların ve gençlerin hayallerini süsleyen Aqua Parkı Erdemli’ye kazandırdı.

SOSYAL SORUMLULUK PROJELERİNDE ÖRNEK ÇALIŞMALAR

Sosyal belediyecilik anlayışıyla örnek projelere imza attı. Eğitici ve öğretici projelerin bizzat baş mimarı oldu. Gençlere verdiği önemle ailelerin emanet ettiği çocuklara her türlü kültürel ve sosyal eğitici programlarla sosyal sorumluluk bilincinin aşılanması için de alanında uzman eğitimcilerle katkı sağlayıp moral ve motivasyonlarını zinde tutarak, eğitim hayatına katkılar sundu.

GENÇ YETENEKLERİ VİTRİNE ÇIKARDIK

Yaz Spor okulları açarak geleceğin yetenekli fidanların yeşermesi için her mahalleye spor sahaları kazandırma hamlesi başlattı. Gençlere sahip çıkarak kendilerini geliştirme, kişiler becerilerini ortaya çıkarma imkânı tanıyıp, spor bilincini aşılayarak, hayata daha kolay adapte olmaları için her türlü projelerin mimarı oldu.

KADINLARI UNUTMADIK

Kadınlara yönelik istihdam kapılarını sonuna kadar açan kurs ve projeleriyle de örnek teşkil etti. Psikolojik Danışma Merkezi ve yine kadınlara yönelik ücretsiz spor merkezi kazandırarak daha sağlıklı yaşam sürmeleri için eğitici uzmanlar eşliğinde hayatta yeni bir sayfa açmalarına vesile oldu.

KESİNTİSİZ HİZMET İÇİN ARADAKİ MESAFELERİ KALDIRDIK

Kesintisiz hizmet için sorunlara anında müdahale ilkesini esas alarak özel iletişim birimi kurdu. Sorunlara anında müdahale ederek ivedilikle çözümü için kapılarını vatandaşlara açtı. Makam mevki kaygısı taşımadan araya mesafe koymadan hizmet ilkesiyle vatandaşına uzakları yakın etti.

ÇİFTÇİ VE ÜRETİCİLER İÇİN FUAR VE ORGANİZASYONLARIN HALKASI OLDUK

Çiftçi ve üreticilerin ürünlerini tanıtması ve pazarlaması konusunda ciddi çalışmalara imza attı ve uluslararası alanda en iyi şekilde tanıtılması için etkinliklerin içinde bizzat yer aldı. Bıkmadan usanmadan yılmadan yorulmadan gece gündüz demeden liyakatli kadrosuyla Erdemli’li çiftçilerin ürünlerini daha iyi tanıtması için organizasyonların halkası festivallerin ise bir parçası da olarak çiftçi ve üreticinin hakkını alması için fuarlarla destekledi.

MİLLET İÇİN ERDEMLİ İÇİN HİZMETLER ÜRETTİK

Her mahalleye (beldeye) çok amaçlı kapalı Pazar yerleri inşa ederek üreticinin dostu oldu. Birçok beldeye düğün salonu sözünü yerine getirdi. Beldeleri daha modern bir hale getirerek kent estetiğine önem verip yeni meydanlar kazandırdı. Spor alanında da ilkleri gerçekleştirerek yeni spor alanları ve çeşitli branşlarda gençlerin spor yapabilmesi için futbol, tenis kortları, basketbol ve voleybol sahaları armağan etti. Köylerde bile tenis kortları inşa edip, vatandaşları sporla tanıştırdı. 49 köy ve 10 beldede sorunsuz ulaşım hamlesinde asfaltsız mahalle kalmayacak sözünde de adım adım sona yaklaşıp köylerde ve beldeleri parke hizmetiyle tanıştırıp birçok yerleşim yerlerinde ‘YARIM ASIRLIK HAYALLERİ’ gerçeğe dönüştürerek bu alanda da ilklere imza attı.’’

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol