Öne Çıkanlar dizi TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

İSTASYON HABERİ, İNSANLARIN VİCDANINI VE ONURUNU İNCİTTİ

Gerek istasyondaki ev sahipleri, gerekse TCDD yetkilileri, haber için üzüldüklerine vurgu yaparlarken, kurum çalışanlarını ve kiralama yoluyla bu evlerde oturanları zan altında bırakmanın gazetecilik ile bağdaşmadığını söylediler; “İstasyon, yaklaşık 630 dönümlük bir alanı kapsıyor. İçinde 12’si lojmanda oturan olmak üzere, 20’ye yakın personel var. 21 sivil vatandaşımız da kiralama yoluyla oturuyorlar. Şimdiye kadar bu insanlarla ilgili herhangi bir şikâyet, ihbar gelmedi, duymadık. Personel dışında atıl vaziyette iken neredeyse yıkılmak üzere olan lojmanları insanlara kiraya verdik. Hepsi de saygın insanlar. Kiralayanlar içine para harcadılar, oturulabilir hale getirdiler. Sosyal tesis, misafirhane olarak kullanılanlar var ki, onların da müdürleri, güvenlikçileri varken, böyle bir iddia, böyle bir iftira şehri, insanları üzmekten başka bir işe yaramıyor. Boş lojmanları kiraya vermeseydik, çöküyor, yıkılıyor, balicilerin ve tinercilerin meskeni haline geliyordu. Hâlâ gelip bali çeken, içki içenler var, ama müdahale edemiyoruz. Bizim işimiz değil bu. Ama haber ağır ithamları içeriyor. Herkesin ailesi var, haysiyeti var. Şayet kira sözleşmesi dışına çıkan olursa, çıkartılması için gereğini yaparız. Ama şimdiye kadar bir olumsuzluk yaşamadık, şikâyet ve ihbar da almadık! Kaldı ki devletin gücü buradan hiç eksik olmadı, olmayacak!”

BOŞ KALACAĞINA DEĞERLENDİRİLMESİNİ İSTEDİK!

Lojmanlar, zamanında istasyon aktif iken personelin kalması için yapılmış. Ancak zamanla istasyon işlevini yitirip, kör bir hat haline gelince, çalışanların bir bölümü emekli olmuş, bazı lojmanlar da boş kalıp çürümeye terk edilmiş. Atıl vaziyette kalınca, insanlar girmeye korkuyordu içine. Talep üzerine kiralama yoluna gidildi. Oysa her taraf mezbelelikti, pislik yuvasıydı ve içki içenlerin, balicilerin ve tinercilerin mekânı haline gelmişti. Kiralama yoluna gidilince, kiralayanlar lojmanları oturulabilir hale getiriyor, değer kazanıyordu. Pandemi sebebiyle, şehirdeki evlerini, kalabalığı ve yoğunluğu bırakıp burada oturan aileler var.

HERKESİN AİLESİ VAR, NAMUS AYAKLAR ALTINA ALINAMAZ!

Birilerinin bu iftira kokan, yalan ve asparagas haberi yaptırdığına inanan hem istasyondaki işletmeciler, hem de lojmanları kiralama yoluyla oturan sakinler, her yerde mobese kameralarının bulunduğuna dikkat çekerek, iftirayı çirkin ve maksatlı bulduklarını belirttiler; “İnsanları, firmaları, kurumları hedef haline getirmek çok ayıp, ahlaki değil. Haberde FETÖ mensubu bir işadamından söz ediliyor. Alakası yok. O.G. kardeşimiz PTT’den emekli, bir dönemler FaturaViziyon Kahramanmaraşspor’da görev almış, İsmetpaşa Mahallesinde, ödeme noktası bulunan birisi. Haberi yazan anlaşılan isimleri karıştırmış. İnsanları üzmenin, rencide etmenin, onuru ile oynamanın ne demek olduğunu bilmeyeneler, nasıl böyle bir ihataya düşebilir? Tamamen hayal ürünü, iddia ve dedikodularla şişirilmiş bir haber. Maksadın üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu biliyoruz.” dediler.

HEM LOJMAN SAKİNLERİ, HEM KURUM, HEM DE KİRACI AİLELER ZAN ALTINDA BIRAKILMIŞ!

İddia odur ki, Narlı istasyonunda görev yapan bazı DDY personelinin Kahramanmaraş Gar’ın lojman talep etmiş, ‘Yabancılara vereceğinize bize verin!’ denilmiş. Bağlı bulundukları Adana TCDD 6. Bölge Müdürlüğü ve TCDD Genel Müdürlüğünün onay vermemesi üzerine kiralama yoluna gidildiği düşünülüyor. Haberi, lojman alamayan DDY çalışanların verdiği kanaati yaygın iken, hem lojmanda oturan, hem de kiralama yoluyla ailesine kalan aileler, hem de burada işyeri (sosyal tesisi) bulunan işletmeler zan altında bırakılmış. “Üç beş dengesizin, tinercinin, içki içenin ve balicilerin ortaya koyduğu sahneyi lojmanlarda oturanlara mal etmek hiç vicdani olmamış!” diyen lojman sakinleri, devam ederek, “Alem arıyorlarsa, fuhuş ve eğlence arıyorlarsa haberi yapanlar yönünü, kameralarını bağ evlerine çevirsin! Oralarda nelerin döndüğünü, nelerin yaşandığını herhalde çok iyi biliyordur” demekten ger kalmadılar.

Bu arada, hemen istasyon köprüsü altında bulunan bir lojman viraneye dönmüş, çökmüş, yıkılmak üzere. Bu virane lojmanı bir Sulama Birliği istemiş. Kahramanmaraş Gar Şubesi bu talebi Adana’ya iletmiş, onlar da Genel Müdürlüğe. Şimdi gelecek cevaba göre burası Sulama Birliği emrine tahsis edilecek.  

Bazı lojman sakinleri haberi, üzücü olayı mahkemeye taşıdıklarını sözlerine eklediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol