Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

İMO’DAN ÜYELERİNE İFTAR

 Haziran ayının son günü olan Salı akşamı, Kervanhan’da verdikleri iftarda konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hanifi Toptaş, üyelerin mübarek ramazan ayını kutladı, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Ulu Cami müezzinlerinden Süleyman Hoca’nın Kur’an- Kerim tilaveti ve duasından  sonra, Başkan Toptaş, üyelere iftar sırasında temsilcilik olmaları ile alakalı olarak düşüncesini paylaştı; “Bugünkü katılımı da gözlemlediğimizde, artık giderek daha da büyüyen bir aile haline geldiğimizi görmekteyiz. Bugün itibari ile yaklaşık 550 (Elbistan ve Afşin ilçeleri hariç) olan üye sayımız, üniversitelerin eğitim öğretim yıllarını tamamlamaları ve yeni mezun olan arkadaşlarımızın da katılımı ile bu sayının bir-iki ay içerisinde 600 civarında olacağını tahmin ediyoruz. Yani birkaç sene öncesine kadar üye sayısı bazında çok daha büyük bir STK olduğumuzu ve giderek de büyüyeceğimizi söyleyebiliriz.

Fakat, maalesef hâlâ her ne kadar son iki yönetimin belirlenmesinde temayül yoklaması göz önünde bulundurulup, atama gerçekleştirilse de, aslında küçük yapılanmalar için belki de uygun olabilecek bir Adana/Kozan, Adana/Ceyhan gibi ilçelerle aynı seviyede tutularak, mevcut TMMOB yasasındaki temsilcilik yönetim sistemi ile odamızı Adana İnşaat Mühendisleri Odasına bağlı olarak yönetmeye ve idare etmeye çalışmaktayız!” dedi.

DAHA CİDDİ BİR ŞEKİLDE ŞUBE OLMAMIZ GEREKİYOR

Üye sayısını göz önüne alarak en kısa zamanda temsilcilikten şubeye doğru gitmeleri gerektiğini hatırlatan Başkan Toptaş, bu meselenin masaya yatırılması gerektiğini belirterek, “Adana’ya ve genel merkeze baskı yapmamız gerektiğini düşünmekteyiz. Bununla alakalı olarak da ilk talebimizi Adana’ya iletmiş bulunmaktayız. Mevcut üye sayımız, imkân ve şartlarımız neticesinde, öncelikle şehrimizin teknik sorunlarına daha iyi eğilmemiz, üyelerimizin teknik ve kişisel problemlerine yönelik olana hizmetleri daha iyi sağlamamız, onların sorunlarına daha iyi eğilmemiz için daha katılımcı, daha işlevsel bir yürütme sisteminin olduğu şube yönetim sistemine geçmemiz gerekiyor. Bizler bununla alakalı isteklerimizi dile getirmekte ve sizlerden de bu konuda bizlere destek vermenizle berabere, odamızı daha aktif bir şube haline getirmeyi temenni etmekteyiz” ifadesini kullandı, sonra da meslekte 25 ve 40. Yılını dolduran üyelere verilecek plaketlerle ilgili olarak da;

“Bizim Adana’ya bağlı olmamız nedeniyle önceki senelerde bu belgeler, üyelerimize odamızın kuruluş yıldönümünde, sadece kendisi çağrılıp, eşleri ve ailesi olmadan, aslında biraz da yabancılık çektikleri bir ortamda ve daha önce, belki de meslek faaliyetini hiç sürdürmediği bir il’de veriyordu ve açıkçası bu da bizim içimize çok sinmiyordu!” diye konuştu. 


VE PLAKET TÖRENİ

Konuşmanın ardından meslekte 25 ve 40. yılını dolduran İsmet Yaşarer, Yahya Çaylı,  Durmuş Yüzbaşı, Ali Tatlı, Ömer Kirik ve Sıtkı Okumuş’a önce özgeçmişleri okundu, sonra da plaketleri, eski oda başkanlarından Şener Yener ve  odanın 12 yıl başkanlığını yürüten Güngör Çardaklı tarafından verilirken, ödül alan ve plaket veren üyeler, Başkan Toptaş’a sahip çıkılması gerektiğini söylediler ve her türlü desteğe hazır olduğunun altını çizdiler.

Bu arada, son olarak söz alan Şakir Kocabaş isimli üyenin akşam saatlerinde verdiği haber, üyelerin içini karartır ve canını sıkarken, (İnşaat Mühendisleri Odasının Adana’nın talebi doğrultusunda genel merkezce satışa çıkarılacağı) ileri sürülen haber üyeler üzerinde şok etkisi yarattı, üyeler genel merkezin bu kararına tepki gösterdiler.

Kervanhan’daki iftar programına ayrıca, Belediye eski başkanlarından Hacı Ali Özal, Kayseri İl Müftüsü Ali Maraşlıgil ve çok sayıda üye katıldı. 










Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol