banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

HİZMET, İMZA; NECATİ OKAY
 Bertiz zor ve dağınık bir coğrafya. Keşke ilçe olabilse. "Gözden ırak olan gönülden de ırak olur!" denilse de, hizmet noktasında belediye başkanlarının böyle bir lüksü yok. Özellikle büyükşehir olduktan sonra insanların talepleri, beklentileri daha da arttı. Halkın ihtiyaçları sınır tanımıyor iken, yolu bir kez daha Bertiz taraflarına vurduk.

Yedikuyular'dan çıkıyoruz. Yol dar. Geçince, hemen sağdaki bölgede yapılacak kayak merkezini geziyoruz. İdeal bir yer. Büyükşehir Belediyesi bu vaadini yerine getirecek. Başkan Fatih Erkoç kararlı.  Yolda ilerlerken Büyükşehirin yol çalışmaları çarpıyor gözümüze. Seyir Tepesi'nde mola. Dulkadiroğlu Belediyesinin eli değdiği belli... İnsanlar memnun. Senelerin kanayan yarası bu yolun iyileştirilmesi için her iki belediye senin-benim dememiş, kolları sıvamışlar.

TEK EVİN BİLE YOLU KİLİT PARKE

Sadece yol değil başkanın uğraşı. Sosyal belediyeciliğin de gereklerini yerine getiren isim. Tip projelere önem vermiş, kutlu doğum haftasında, Ramazan ayındaki iftarlarda, erzak dağıtımında ve spor etkinliklerinde hep önde ve öncü olmuş Başkan Necati Okay.


Vatandaşın gönlünde yer edinmesinin bir başka nedeni de, verdiği sözleri yerine getirmesi.

Kılağlı ve Obaları... Başınızı nereye çevirseniz kilit parke döşeli. Buralara malzeme taşımak da zor ve maliyetli. Yapılanları gördükçe hem hayret ediyor, hem seviniyoruz. Taşlıtarla'da Akpınar Parkı güzel. Saklı Bahçe dedikleri yörede çöp konteynırları var ve sık-sık toplanıyor. Gidiyoruz. Yol genişletme ve yapım çalışmaları sürüyor. Kazı ve dolgu fazla zaman alıyor olsa da, virajlar kalkıyor.

Muhtar Ali Gözübüyük ile konuşuyoruz. 2. dönemi imiş. Mahalle sakinleri Dulkadiroğlu hizmetlerinden memnun. Engelli çocuğu olan tek evin bile yolu kilit parke. Bu bölgede (14 mahalle) 400 bin m2 kilit parke döşendiğini öğreniyoruz.  

Hacı Eyüplü'de taş ocağını geziyoruz. Stabilize ve asfalt malzemesi çıkarılıyor. 100 dönümlük alan üzerinde. Dulkadiroğlu Belediyesinin... Mahalle ve Obalar arası yolların yapımında kullanılacak. Mahalle Muhtarı Rızvan Öztürk'ün derdi su. KASKİ'ye duyuracağımızı söylüyoruz. Hacı Eyüplü-Şaşar Obası yolu kilit parke döşenecek. Hazırlıklar tamam. Nazım Ceyhan isimli vatandaşla konuşuyoruz, hakkı teslim ediyor, memnuniyetini dile getiriyor. Buraların eski halini bilenler, şimdi şükrediyor.

PERİŞAN MUHTAR’IN KÖYÜ; BAHÇELİ

Dulkadiroğlu Belediyesinin Özel Kalem Müdürü sevgili Mehmet Dündar da Bahçeli'den. Eski adı Camuzlu. Sempatik insan Muhtar Mehmet Bektur. Lakabının 'perişan' olduğuna bakmayın, iyi giyimli, çok koşuşturmaktan, çırpınmaktan almış bu ismi. Yoksa şeker gibi adam. Evinde hapısa ve ceviz ikram ediyor. Cami ve sağlık evi çevre düzeni Başkan Okay'a ait. Araç desteği ile...

Nereye gitsek, karşımızda yufka ekmek yapanları görüyoruz. Bazlama ve üzüm ikramı bol.

Kılağlı - Kabasakal arasındaki yol yapım ve genişletme çalışmalarına şahit oluyoruz. Her taraf şantiye alanı gibi, araçlar vızır vızır.

O kadar çok yere uğruyor, üzerinden geçiyoruz ki, bilmek-saymak mümkün değil. Hizmetlerde bir imza var; o da Dulkadiroğlu Belediyesi...

KÖSE; "HAYALLER BURADA GERÇEK OLDU"

Budaklı-Köseler Obası'ndayız. Muhtar Fahri Köse tanıyor bizi. Bu 3. dönemi. Hareketli, gayretli ve sağlam bir duruşu var. Köse, Büyükşehirden sonra hizmetlerin yüzde 60 arttığını söylüyor. "Altyapı, ulaşım, kilit parke çalışmaları devam ediyor. Vatandaş gelen hizmetlerden memnun. Şimdi her yerde çalışma var. Şunlar-bunlar yapılacak denildiğinde, vatandaş hayal zannederdi, şimdi gerçeğe dönüşüyor. Güven var. Sandık bunun en büyük delili" derken memnuniyet ifadesi yüzüne vuruyor.

Yine izzet, yine ikram. Müsaade isteyip ayrılırken, yolumuzu Kahveciler Mahallesine vuruyoruz. Malum, Dulkadirdoğlu Belediye Başkanvekili sevgili M. Akif Kahveci'nin yurdu. Tanıdıklar çıkıyor karşımıza, selam alıp-gönderme faslı...

Yollar yer yer asfalt, çoklukla da kilit parke. Vatandaşın ayağına çamur değmiyor anlaşılan.

Sonra Çobanlı... Baraj manzarası ile eşsiz bir doğa. Her yan bağlık, bahçelik.

MAKSUTLU VE SARIÇUKUR ARASI

Sorumluluğu Büyükşehir Belediyesine ait yol üzerindeyiz. Çok uzun kilometre yol mükemmel asfalt. Otoban gibi. Ama yol yapım ve genişletme çalışmaları devam ediyor. Orman Bölge Müdürlüğünden onay alınınca, yollar kısalıyor, virajlar ölüyor ve genişliyor. Büyükşehir Belediyesinin imzası vara buralarda. Ancak bu gezimiz sırasında bir şey öğreniyoruz, Dulkadiroğlu ve Büyükşehir Belediyeleri arasında hizmet noktasında senin-benim ayrımı olmamış. Hizmet paylaşım-paslaşım ve katılımı yoğun hissediliyor ve görünüyor.

Baraj ve manzara insanı büyülüyor adeta. Kazma Bağları mevkiinden şehre indiğimizde, hizmete susamış insanların duyduğu memnuniyeti yüreğimizde hissederek akşam güneş batımı ile günü tamamlıyoruz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol