banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

HAYVAN ÇİFTLİĞİNDE BÜYÜK DEPO YANGINI
 Konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada: “6 Temmuz 2017’de, saat 14.16’da, Karacasu Mahallesi’nde 15 dekarlık alan üzerine kurulan büyükbaş hayvan çiftliğinin saman depolarında yangın çıkması üzerine, Karacasu İtfaiye Grubu 3 dakika içinde olay yerine ulaşarak ilk müdahaleye başladı. Eş zamanlı olarak Merkez, Sütçü İmam, Barbaros gruplarından takviye ekipler gönderildi.

10 itfaiye arazözü ve 30 personel, saman balyalarına sıçrayan alevleri kontrol altına alabilmek için zamanla yarıştı. Beş altı ayrı noktadan bir saati aşan müdahale sonunda yangın kontrol altına alındı. Çiftlikte bulunan 100 kadar büyükbaş hayvan telef olmaktan kurtarıldı. 400 ton civarında saman balyasının hasar gördüğü yangında içten yanmaya devam eden ve risk taşıyan saman balyaları ise çiftlik yakınındaki bir dere yatağına nakledilerek üzeri örtüldü.

Soğutma çalışmasının sabaha kadar devam ettiği yangında Büyükşehir Fen İşleri Dairesi’nden 4, Çevre Kontrol ve Koruma ile KASKİ’den de 4 araç takviye gönderildi.

Önemli derecede maddi hasara sebep olan yangında soğutma çalışmaları sabah 07.00’ye kadar devam ederken, yangının elektrik sistemindeki kısa devre sebebiyle çıktığı tahmin ediliyor” denilerek bilgi verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol