Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

GÜNEŞEVLER VE YOL MEDENİYET
 Güneşevler’de oturan yaklaşık 1.500 konutun yolu yoktu. Olan da dara ve yetersizdi. Baktık ki, Karayolu sınırına kadar (Dereköy içi) yol genişleme çalışmaları başlamış bile. Havaalanı pisti gibi. Altyapı çalışmaları bitince, Kasım’ın ilk haftasında asfaltı dökülecek. 2 km.lik bir yol. Daha önce de gezmiştik bu konut alanını. Vatandaşların memnuniyeti yüzlerinden okunurken, doğalgazın da gelmiş olması ayrı bir sevinç yumağı oluşturmuştu.

KÜLTÜR - SANATIN BAŞKENTİ VE YEDİ GÜZEL ADAM MÜZESİ

Artık cümle âlem biliyor ki, Kahramanmaraş bir şairler şehri. Şiirin yatağı. Kültür ve sanatın beşiği, başkenti Bu nedenle, bu kentin yetiştirdiği önemli kültür adamları adına dizide çekildi. 7 Güzel Adam… Televizyonda gösterildi. Büyükşehir belediyesi, bu diziyi, bu diziye adını yazdıran şair ve yazarların hayat hikâyelerinden yola çıkarak, gelecek nesillere kültürümüzü aşılamak adına ‘7 Güzel Adam Müzesi’ çalışmalarına başladı. Nerede? Kişla’nın hemen bitişiğinde. Eskiden Amerikan Koleji idi önceleri. Sonra Ticaret Lisesi oldu. Şimdi restore ediliyor.



Mart ayında da bitmesi bekleniyor. Şairler ve yazarlar yeni nesillere eserleriyle aktarılacak. Mimar Emine Koca restore işini üstlenmiş.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol