banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

GÖKSUN’DAN CUMHURBAŞKANINA SELAM VAR
  Tüm kursiyerlerin ve protokol üyelerin katıldığı Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından organize edilen iftar programıyla, Ramazan ayının maneviyatının paylaşıldığı gönül sofrası Prof. Dr. Mehmet Sağlam Öğretmenevi bahçesinde kuruldu.

Türkçe Öğretimi kursunda  Braille alfabesiyle başarılı olan görme engelli Suriyeli Muhammed SENDİ’ nin Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program ezanın okunmasının ardından hep beraber orucun açılmasıyla başladı. Açılış konuşmasında vatan aşkı ve kardeşliğin önemine değinen Göksun Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Bilal AKOĞLU şunları kaydetti.

“Yüce Rabbimiz, Hucurat suresinde ‘Muhakkak ki Allah, adaletle davrananları sever. Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Ve Allah’ a karşı takva sahibi olun.’ Buyurmaktadır. Ülkemizde misafir ettiğimiz Suriyeli kardeşlerimizin acısına ortak olmak, misafirliklerinin başımızın üstünde yerleri olduğunu göstermek, “Mü’minler ancak kardeştirler.” emrini yüreğimizden hissetmek adına Suriyeli kardeşlerimiz için düzenlediğimiz bu güzel Ramazan akşamı iftarında birlikte olmaktan çok büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Müdürlüğümüz tarafından Nisan ayında açmış olduğumuz Türkçe Öğretimi kursumuzu Haziran ayının ilk haftası bitirmiştik. 72 suriyeli vatandaşın kabul edildiği, 3 şubeden oluşan kursumuzun sonunda 43 suriyeli vatandaş güzel Türkçe’ mizi öğrenerek belge almaya hak kazanmışlardır.” diyerek ülkemizde yaşayan Suriyeli vatandaşlara güzel dilek ve temennilerini bildirerek konuşmasını tamamladı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ İLELEBET VAROLSUN.”

Suriyeliler adına konuşma yapan kursiyerlerden Fadıl BEJMU, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ a selam göndererek şu ifadelere yer verdi. “Çok değerli Türkiye vatandaşları ve hemşerilerim. Uzun yılar önce sınırlar yoktu. Bütün insanlar birlik içinde yaşardı. Allah insanları birbirinden üstün olarak yaratmadı. Üstünlük sadece takva ile olurdu. Zaman içerisinde insanlar takvadan farklı üstünlükler bulmuşlar. Dil, ırk, renk, fiziki özellikler sadece bunlardan bir kaçı. Biz bu kursta bunları aradan kaldırarak Ensar- Muhacir arasında ki ilişkileri tekrar sağlamaya çalıştık ve başarılı da olduk. Şuan sizlerin karşısında Türkçe konuşmanın mutluluğunu da yaşıyoruz. Buradan Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanına bir şeyler söylemek istiyorum. Cumhurbaşkanım, sizlerden Allah razı olsun. Sizlerin büyük gayretleri sonucu Türkiye’yi kendi vatanımız gibi bildik. Sevginizi merhametinizi göstererek acımıza ortak oldunuz. Bizi bu cennet vatana kabul ettiniz ve güvenilir bir yaşam sağladınız. Sizlere bunun karşılığında verebileceğimiz tek bir şey var; oda yüreğimizden dökülen duamız olacak. Rabbim ömrünüzü uzatsın ve Türkiye Cumhuriyetini her türlü savaştan beladan korusun. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet var olsun.” dedi. BEJMU’ nun konuşması ayakta alkışlandı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halit DEMİRTAŞ ise yaptığı konuşmada “ Eğitim alanı olarak baktığımızda örgün eğitim ayağının yanında, yaygın eğitim faaliyetlerimizde vardır. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz tarafından istenilen ve talep edilen birçok kursları açıyoruz. İki ay önce birlikte açılışını yaptığımız bu kursumuzun sonunda kursiyerlerimizin kendilerini Türkçe olarak ifade etmesi, türkü söylemesi ve şiirler okuması bizleri ziyadesiyle memnun etti. Bu kursta emeği geçen başta Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğümüze ve eğitmen arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi.

“BURADAN TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANINA ŞÜKRANLARIMIZI SUNARAK, SELAM GÖNDERİYORUZ.”

Suriye’deki iç savaşı anlatan sinevizyon gösterisi ise Ayet MUSTAFA ve Tamara BEŞMAT tarafından Türkçe olarak sunuldu. Sunumda Suriye’nin savaş öncesi ve sonrasını anlatan fotoğraflar hüzünlü anların yaşanmasına neden oldu. Ayet MUSTAFA, ülkesini anlatırken gözyaşlarına boğularak ülkemize olan memnuniyetini dile getirerek şu ifadelerle kendini anlattı. Şimdi sizleri gerçek anlamda kayıpların yaşandığı yere götüreceğim. Türkiye’nin güneyinde bir vatan vardı. Vatanımız. Ama bu savaştan dolayı insanların hayatı  lastik bir bota sığdırılmış.  Ve insanların ruhları o botun içerisinde kayboluyor. Geriye kalan denizde solan hayatlar. Herkes sadece barış dolu bir hayat arıyor. Şimdi bu kahrolası savaştan dolayı evinden olan kişiler soğuk çadırlarda yaşıyor ve biz burada Türkiye’ de güvenle yaşıyoruz. Suriyeliler olarak Türkiye ‘ye şükranlarımızı bildiriyoruz. Bizleri kabul ettiniz, kardeş olarak gördünüz. Buradan Türkiye Cumhuriyeti  Cumhurbaşkanına şükranlarımızı sunarak, selam gönderiyoruz.” dedi.

Türkçe  Öğretimi kursunda başarılı olan Ömer Abdullah tarafından Mona Roza şiiri seslendirildi. Kursta başarılı olan kursiyerlere belgeleri protokol üyeleri tarafından takdim edilerek, İftar programı sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol