Öne Çıkanlar HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

GÖKSUNDA PEYGAMBER SEVGİSİ SALONA SIĞMADI
 METEM konferans salonunda gerçekleştirilen ve güzel sunumunu Göksun merkez Sultan Ömer Camii İmam Hatibi Ebubekir Demir’in yaptığı konferans, Kur’an-ı Güzel Okuma Türkiye 2. Leri kariler genç hafızlar Bekir Büyükkurt ve Onikişubat İlçesi Medine Camii İmam Hatibi Mustafa Avni Çelik’in salalarıyla başladı. Ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okundu.

Kur’an-ı Güzel Okuma Türkiye 2. leri kari genç hafızlar Bekir Büyükkurt ve Onikişubat İlçesi Medine Camii İmam Hatibi Mustafa Avni Çelik okudukları Kur’an tilavetiyle dinleyenleri mest ettiler.

Göksun İlçe Müftüsü Şükrü Safa selamlama konuşmasında Diyanet işleri Başkanlığının bu yıl Mevlid-i Nebi haftası çerçevesinde “Peygamberimiz ve Gençlik” temasının işlendiğini vurguladı, konferansa katılımından dolayı İl Müftüsü Celal Sürgeç’e teşekkür etti.  Müftü Safa konuşmasında genç kelimesinin “hazine ve nadide bulunan şey” anlamlarına geldiğinin altını çizerek, “ Elimizde büyük bir hazine var, o da gençlerimizdir. İnşallah bu gençleri kaybetmeden vatanına, milletine, ailesine sahip çıkacak gençler olarak yetiştirmeyi Rabbim bizlere nasip eylesin. “şeklinde konuştu.

Daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan sinevizyon gösterimi ardından, “Peygamber Efendimiz ve Gençlik” konulu konferansı vermek üzere kürsüye gelen İl Müftüsü Celal Sürgeç salona Salatü selam getirterek konuşmasına başladı. Milletimizin Hz. Peygamber (S.A.V) ‘e aşk derecesinde bağlı olduğunu belirten Müftü Sürgeç dertli Yunusumuz ne diyor, “Canım kurban olsun senin yoluna. Adı güzel kendi güzel Muhammed. Gel şefaat eyle kemter kuluna. Adı Güzel kendi güzel Muhammed.” Rabbim Hz. Peygamberden bütün insanlığa güzel örnekler, motifler sunan toplum olmayı, mümin olmayı, Müslümanlar olmayı bizlere nasip eylesin.”dedi.

İl Müftüsü Celal Sürgeç konferansında mimariden tutun esen rüzgâra, akan nehire kadar Hz. Peygambere olan sevdayı işleyen bir millet olduklarını belirterek; “ Hz. Peygamber sevdasını, sevgisini her alanda doldurmalıyız. Mevlid-i Nebi haftasını idrak ediyoruz. Öyle bir zaman diliminden geçiyoruz ki, her şeyin tarumar olduğu, tam bir izmihlali yaşadığımız, çöküntüyü yaşadığımız insanlığın en zift karanlığın çağını yaşadığımız bir dönemden geçiyoruz. Bütün insanlığın Hz. Peygamber (S. A. V)’in rehberliğine ihtiyacı olduğu bir dönemdeyiz. En çok övündüğümüz kurum aile değil miydi? Bu gün aileler çatır çatır yıkılıyor. Bu gün işgal aileye yönelik. Merhamet damarlarının yok olduğu bir toplumda yaşıyoruz. Peygamber bizim için çare’dir. Bu Çareyi tüketmeyelim. Gençler bize emanettir. Emanete sahip çıkalım ve buna bu gün burada söz verelim ”şeklinde konuştu.

Program Göksun Kaymakamı Ejder Demir tarafından yöreye has el yapımı kilim hediyesiyle son buldu. Konferans sonunda misafirlere Türkiye Diyanet Vakfı yayınlarından olan "Peygamberimiz ve Gençlik" adlı kitap hediye edildi.

Programa İlçe Kaymakamı Ejder Demir, İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Kahramanmaraş Diyanet-Sen Şube Başkanı Şevket Bozdoğan, Kurum Müdürleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

HABER- KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol