banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

FAKAT ESNAF MAĞDUR!
 Kentin en eski çarşısındaki Saraçhane Camii, tarihi doku korunarak restore edilmeye başlanırken, çarşı esnafından edindiğimiz bilgiler ışığında, daha önceleri Beyazıtlı Vakıflarına ait olduğuna dair bilgiler varken, taşları yerinden oynayan, daha fazla dayanacak gücü kalmayan tarihi camiinin restorasyonu kaçınılmaz hale gelmişti.

Kurban Bayramı sonrası, cami altındaki işyerleri (dükkânlar) boşaltıldığında, ihaleyi üstlenen firma yetkilileri (ya da taşeron firma) restore işini üç ayda tamamlayacağı sözünü vermiş olmasına rağmen, bugüne kadar işe başlanmaması, el sürülmemesi, çarşı esnafını kaygılandırıyor. 

CAMİ ALTINDAKİ ESNAF MAĞDUR

Görüştüğüz çarşı esnafı sağa sola dağılmış, kimisi de işyerini evine taşımış. Müteahhidin işi kendisi değil de, bir taşerona vermiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu, bunu çalışanlardan  öğrendiklerini söyleyen çarşı esnafı, restore işlerinin bir an önce başlanılması, işyerlerine taşınması konusunda muhatap bulamadıklarını söylediler.

Geçtiğimiz iki sene önce, Boğazkesen Camiinin de ihale tarihinden itibaren 6 ay içinde restore edilmesi şartnamede yazılı olduğu halde, bir seneyi aşkın sürede bitirildiğini hatırlattığımızda, "İnşallah öyle olmaz. Ancak bayram çıkalı bir ayı geçti, daha işe başlanılmadı. Kaygılıyız ve mağduruz! Temennimiz bir an önce başlatılıp, bitirilmesi ve işyerlerimize geri dönmemiz" demekten kendilerini alamadılar.

İhaledeki şartnameye göre, restorasyon işi Aralık ayı sonuna kadar tamamlanmış olacak.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol