banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

EV SAHİBİ Mİ, DERT SAHİBİ Mİ?
 Buna memleketimizde adı müteahhide çıkıp da, kaçanları mı eklersiniz, vatandaşı dolandıranları mı katarsınız, taahhütlerini yerine getirmeyen vurguncuları mı dahil edersiniz bilemeyiz de, konut edinmek isteyenler artık her müteahhidim diyene güvenmemeye başladı.

Bize ulaşan birçok okurumuz, “ev sahibi değil dert sahibi olduk! Keşke girmeseydik!” diye sızlananlar, şikâyet edenler o kadar çok ki, bu meselede bir dokunuyorsun, bin aha işitiyorsun.

TAPULAR VE YAPI KULLANMA RUHSATLARI HİÇ VERİLMİYOR!

Konut edinmek, evlerini sokacak bir ev edinmek isteyen vatandaşlar, paralarını ödedikleri halde evlerine kavuşamamak bir yana, bitenler de tapularını ve yapı kullanma ruhsatlarını alamamaktan şikayetçiler. Öyle ki, konutta birkaç senedir oturmalarına rağmen ne tapu, ne de yapı kullanma ruhsatlarının alınamaması, konut edinen vatandaşları hem tedirgin ediyor, hem de kuşkuya düşürüyor.

Bir başka alengirli mesele ise, alıcıya devredilmesi gereken tapu, inşaat şirketinin başka bir kredisinin teminatı olarak bankaya ipotekli gösteriliyor. Bu ipotek de kaldırılmadan devir veya satış mümkün olmadığı için,  ‘ya firma batarsa evimizden olursak!” endişesi vatandaşı yargıya taşıyor.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol