Öne Çıkanlar TEYFİK YAĞCI İSTİFA ETTİ!!! dizi KAHVE İÇİRECEK 13 YIL ŞEYTAN TAŞLADIK GÖRÜMCEDEN YENGEYE BÖBREK NAKLİ

Bu haber kez okundu.

ETNOSPOR KÜLTÜR FESTİVALİ’NE ONİKİŞUBAT DAMGASI
 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın mahdumu, Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen, “Etnospor Kültür Festivali” İstanbul Bezirganbahçe’de başladı.

Türk dünyasına özgü geleneksel sporların sergilendiği festival renkli görüntülere sahne olurken, Anadolu’nun her köşesinden festivale katılan şehirler, yörelerine ait el sanatlarını İstanbullulara ve yurt dışından gelen turistlere sergilediler.

Festivalde dünyaca ünlü dondurma markamız Mado ile birlikte Kahramanmaraş’ı temsil eden Onikişubat Belediyesi de, bakırcılık, ceviz oymacılığı, abacılık, sim sırma, iğne oyası,  tarihi Osmanlı Çarıkları gibi kültürel değerlerini katılımcıların beğenisine sundu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, festivalde Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde temsil edeceklerini belirterek, “Kültürel değerlerimizi hem yurt, hem de dünya çapında tanıtacağız” dedi. Bu etkinliklerin kentlerin tanıtımına büyük katkı sağladığına dikkat çeken Başkan Mahçiçek, şöyle konuştu:


“Milletimize ait olan ata sporlarımızın tanıtılması amacıyla düzenlenen, Etnospor Kültür Festivaline davet aldık ve katıldık. Biz de Kahramanmaraş olarak burada özellikle el sanatlarıyla ilgili, el emeği göz nuru çalışmalarımızın hem Türkiye hem de dünya çapında tanıtılması amacıyla iyi bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. Burada Kahramanmaraş’ın ismini duyuracağız. Kahramanmaraş’ın el sanatlarını, buraya gelen insanlarımızın beğenisine sunacağız. İnşallah 3 gün burada Kahramanmaraş’ımızın el sanatlarını hep beraber tanıtacağız. Bu bağlamda bize bu imkânı sağlayan Küçükçekmece Belediyemize, Etnospor Federasyonumuza ve en başta da Sayın Cumhurbaşkanımızın oğlu Bilal Erdoğan Beyefendiye ki bu organizasyon onun himayelerinde yapılıyor. Bizleri davet eden, bu fırsatı veren herkese teşekkür ediyorum. İnşallah Kahramanmaraş’ımızın tanıtımı için verimli, güzel bir çalışma yapmış oluruz.”

ONİKİŞUBAT ÇADIRINA ZİYARETÇİ AKINI

Onikişubat Belediyesi tarafından festival alanında kurulan Yörük çadırı vatandaşlar ve festivale katılan belediye başkanları tarafından da büyük beğeni topladı.

Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili İlker Çitil, Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği (TDMMB) üyeleri tarafından ziyaret edilerek, sergilenen çalışmalar hakkında bilgiler alındı. TDMMB tarafından, Başkan Mahçiçek’e, kültürel çalışmalara sağladığı katkılardan dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.

Konuklarıyla yakından ilgilenen Başkan Mahçiçek’te, misafirlerine yöresel ürünlerden oluşan çeşitli hediyeler takdim etti.    

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol