banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ESNAF ODALARINI SEÇİM HEYECANI SARDI!

Kentte faaliyet gösteren 24 esnaf odası ile ilçelerdeki 16 esnaf odasını kongre heyecanı sararken, mevcut oda başkanlarının hemen hemen hepsinin de oda başkanlığına tekrar aday olmaları bekleniyor. Ocak, Şubat ve Mart ayında yapılacak olan seçimlerde bazı odalarda tek aday, bazı odalarda ise 2 veya 3 adaylı seçim sürecinin yaşanması bekleniyor. Oda seçimlerinin yapılmasının ardından Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanlığı seçimi yapılacak. 15 yıldan bu yana KMESOB Başkanlığı görevini başarıyla sürdüren Ahmet Kuybu, yeni dönemde de birlik başkanlığı için aday olacak. Girdiği her seçimden zaferle çıkan Ahmet Kuybu’nun karşısına birlik başkanvekilliği yapan ve geçtiğimiz aylarda bu görevinden istifa eden Mustafa Öz’ün aday olacağı konuşuluyor.

ATTARLAR ODASI’NDA CUMA GÜLER TEK ADAY

Bu kapsamda uzun bir süredir Attarlar Odası Başkanı olan Cuma Güler, yeniden aday olacağını açıklarken, oda için henüz başka bir isim adaylığını açıklamadı.

BAKKALLAR ODASI’NDA ÖZSOY DIŞINDA ADAY YOK

Bakkallar Bayiler ve Şekerciler Odası Başkanı Şeref Özsoy, mevcut oda başkanlığına yeniden aday olurken, karşısına şu ana kadar aday olan bir isim çıkmadı.

BERBERLER ODASI İÇİN YARIŞ ZORLU GEÇECEK

Berberler Odası’nda mevcut Başkan Adnan Narlı, yeni dönemde bir kez daha başkanlığa talip olduğunu açıklamıştı. Narlı’nın yanı sıra Kahramanmaraş’ın tanınan esnaflarından Ahmet Özkömeç ve Şaban Uçar da Berberler Odası Başkanlığı için aday olduklarını ve yarışa gireceklerini belirtmişlerdi.

KÖKÇÜ, DEMİRCİLER ODASI’NA YENİDEN ADAY

Demirciler Odası Başkanlığını sürdüren Ali Kökçü, kongrede bir kez daha aday olacağını açıklarken, karşısında herhangi bir aday yok.

FIRINCILAR ODASI’NDA BAŞKANLIĞA 3 ADAY VAR

Fırıncılar Odası’nda da tıpkı Berberler Odası’nda olduğu gibi 3 adaylı bir seçim süreci yaşanması bekleniyor. Mevcut Başkan Erol Güneş’in yanı sıra Halil Altun ve Mustafa Gündeş’te yeni dönemde başkanlığa aday.

İNŞAATÇILAR ODASI’NDA KOZAK BİR KEZ DAHA ADAY

 İnşaatçılar Odası’nda mevcut Başkan Adnan Kozak, kongre sürecinde başkanlığa yeniden aday olurken, şu ana kadar karşısına rakip bir aday çıkmadı.

TEPE VE ORHAN’IN KARŞISINA ADAY ÇIKMADI

Hazır Ayakkabıcılar ve Saraciyeciler Odası Başkanı Cafer Tepe ile Kabzımallar ve Komisyoncular Odası Başkanı Halit Orhan, kongre sürecinde yeniden aday olurken, karşılarına başka bir isim aday olarak çıkmadı.

KASAPLAR ODASI’NDA BAŞKANLIĞA 3 ADAY

Kasaplar Odası Başkanlığı için mevcut Başkan Mehmet Uyduran’ın yanı sıra Hakan Deligönül ve Faruk Döner’de aday olduklarını açıkladı. Bilindiği üzere Faruk Döner, geçmiş dönemlerde de başkanlık yapmıştı.

KAHVECİLER ODASI’NI 2 ADAYLI SEÇİM BEKLİYOR

Kahveciler Odası Başkanlığı’nda mevcut Başkan Mehmet Eryılmaz ile birlikte Cengiz Dişbudak’ta aday olduğunu açıkladı.

TERZİLER ODASI’NDA 3 ADAY VAR

Terziler Odası’nda mevcut Başkan Muhlis Akkurt’un yanı sıra Mustafa Çiçek ve Murat Sevilir başkanlık için aday olduklarını açıkladılar.

KUYUMCULAR ODASI İÇİN ŞU ANA KADAR 2 ADAY ÇIKTI

Kuyumcular Odası’nda mevcut Başkan Hacı Mustafa Öz’ün yeniden başkanlığa aday olacağı öngörülürken, Hacı Gülpak, Öz’ün karşısında rakip aday olarak başkanlık için yarışacağını açıkladı.

ELEKTRİKÇİLER ODASI BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

Elektrikçiler Odası için mevcut Başkan İsmet Düzkale, kendisi ile görüşmenmizde, yeniden aday olmayacağını açıklarken, Ali Akkurt, 40 gündür sahada olduğunu, meslektaşlarını ziyaret ettiğini, sahada çalıştığını ve aday olduğunu açıkladı. 

SEÇİME TEK ADAY OLARAK GİRMESİ BEKLENEN ODALAR

Kunduracılar Odası Başkanı Ali Köfte, Lokantacılar Odası Başkanı Erdal Kanbur, Mahrukatçılar Odası Başkanı Adem Özdemir, Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Enver Çelebi, Minibüsçüler Odası Başkanı Mustafa Baltacı, Sandalyeciler Odası Başkanı Mehmet Geçkil, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Kuybu, Teknik Makina Odası Başkanı Muzaffer Çil, Tenekeciler Odası Başkanı Hüseyin Börekçi ile Zahireciler Odası Başkanı Bayram Akgül’ün yeni dönemde tek aday olarak seçime gideceği öngörülüyor.

Haber: Emre Akkış

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol