banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ESKİMO KASABASI’NDA SIRA DIŞI EĞLENCE
 Yıl boyunca birbirinden cazip kampanyaların yanı sıra düzenlediği kültürel etkinliklerle de adından söz ettiren Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi, Eskimo Kasabası etkinliği ile Kahramanmaraşlı çocukları eğlencenin doruğuna çıkardı. Kahramanmaraş Piazza AVM, çocukları, Kuzey Kutbu’nda kar, kış ve buz içinde yaşam süren Eskimoların sıra dışı dünyası ile tanıştırdı. Etkinliğe katılan çocuklar, farklı bir eğlence deneyimi yaşadı.

 

Daha çok moda, daha çok lezzet, daha fazla keyif ve eğlence anlayışıyla şehrin yeni yüzü olan Piazza AVM’nin buz pistine kurulan ‘Eskimo Kasabası’nda çocuklar, dünyanın en kuzeyinde yaşayan bu ilginç topluluğun kültürünü yakından tanıma imkânı buldu. Çocuklar, Eskimoların yaşadığı coğrafyaya özgü aktivitelerle eğlencenin tadını çıkardı. Eskimo kostümlerini giyen çocuklar, buzlu seksek, balık tutma, buz kaydırağı, Eskimo evinde çizgi film izleme gibi birbirinden güzel etkinliklerle doyasıya eğlendi. Aileler de çocuklarının Eskimo kostümleriyle fotoğrafını çekerek, anı ölümsüzleştirdi.

 

ESKİMOLARIN İLGİNÇ YAŞAMI

 

Kar, kış ve buz denince akla gelen Eskimolar, yaşadıkları buzdan evlerle bütünleşmiş, değişik yaşam stilleri nedeniyle günümüzde adeta efsane olmayı başarmış bir topluluk. Grönland, Labrador ve Bering Denizi dolaylarında yaşayan ve Buzullara nereden geldikleri tam olarak bilinmeyen Eskimoların, bazı görüşlere göre Kızılderililerle akrabalık bağı bulunuyor. Bu topluluğa, ‘çiğ et yiyenler’ anlamına gelen Eskimo ismini de Kızılderililerin verdiği biliniyor.

 

Ayakları küçük, boyları kısa ve burunları dar olan Eskimoların bu özellikleri, yaşadıkları fiziksel ortamın şartları için uygun nitelikler taşıyor. Dünyanın en kuzeyinde yaşayan Eskimoların yaşam şartları, pek çok ilkelliklerle dolu. Eskimolar, avladıkları avları tüketerek yaşamlarını sürdürüyor ve hayatları sürekli av aramayla geçiyor. Avlanan hayvanlar ise çiğ olarak tüketiliyor. Avlanan hayvanların derisinden de faydalanan Eskimolar, bu derilerden yapılan basit giysilerle, kendilerini kuzeyin dondurucu soğuğundan koruyor. Eskimolar, başlıca besinleri olan fok balığının hem etinden hem derisinden hem de yağından faydalanıyor.

 

Burunlarını birbirlerine sürterek selamlaşan Eskimolar, yaşlı ve çocukların bakımına azami dikkat gösteriyor. Yaşadıkları kasabalardaki ev sayısı 200’ü geçmeyen Eskimolar, müziğe de oldukça meraklı. Bu toplulukta, kavga ve savaş gibi kavramlar bilinmiyor.

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol