Öne Çıkanlar ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM. BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM

Bu haber kez okundu.

ERKEN YAŞTA VE ZORLA EVLİLİKLE MÜCADELE TANITIM TOPLANTISI

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde gerçekleştirilen programda, Cumhurbaşkanlığı öncülüğünde hazırlanan Ulusal Eylem Planları, şiddetle topyekün mücadele için toplumsal farkındalığın ve duyarlılığın artırılması amacıyla il bazlı yapılan planlar uygulanmaya başlandı.

Eylem planı içerisinde, koruyucu ve önleyici hizmet sunumunun güçlendirilmesi, kadınların ve kız çocuklarının güçlendirilmesi, erken yaşta ve zorla evliliklerle ilgili farkındalığın artırılması hedeflerine vurgu yapıldı.

Tanıtım toplantısıyla ilgili değerlendirmede bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mutlu Kaya, "2022-2025 yıllarını kapsayan Kahramanmaraş Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İl Eylem Planımızda Aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadelede etkinliğin en üst noktaya çıkarılması amacıyla, şiddete neden olan ekonomik, sosyal, psikolojik, kültürel gibi risk artırıcı faktörlere karşı çalışmalar zaten yürütülmekteydi. 2022 – 2024 yıllarını kapsayan 'Erken Yaşta ve Zorla Evlilikler Mücadele İl Eylem Planı' bugün tanıtımı yapılarak yürürlüğe girdi. Erken Yaşta ve Zorla Evliliklerle Mücadele için kurumsal iletişim kanallarımızı güçlendirmek, bu mücadeleye erkeklerin katılımını sağlamak, eğitimin tüm kademelerine bu anlayışı yerleştirmek her en büyük hedeflerimiz arasındadır. Geleneklerimiz ve göreneklerimiz bizlere daima sevgi, saygı, sabır, hoşgörü öğütlemiş ve öğretmiştir. Toplumumuz bu değerlerini kaybetmemelidir" dedi.

Toplantıya, Vali Ömer Faruk Coşkun'un eşi Sevilay Coşkun'un yanı sıra diğer protokol üyelerinin eşleri, Nurdan Cebeloğlu, Ebru Yazıcı ile İl Nüfus Müdürü Sevgül Zengin, Kadın Koopertifi Başkanı Kibar Özdemir, Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Neşe Yıldızhan, Büyükşehir Belediyesi adına Ayşe Taşkıran, Garnizon Komutanı eşi Nurten Terzioğlu ve diğer STK temsilcileri katıldı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol