Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİLİ KIBRIS GAZİLERİ 44 YIL SONRA HATIRALARIYLA BULUŞTU
  

Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ilçede ikamet eden Kıbrıs Gazilerine söz verdiği KKTC gezisi düzenlendi. İlçede ikamet eden gaziler ve ailelerinden oluşan 60 kişilik grup, 44 yıl önce savaşın yaşandığı bölgeyi gezerek anıları yad etti. Gezide Gazimağusa, Lefkoşa ve Girne'de şehitlikler, görev yapılan alanlar ve tarihi doku başta olmak üzere unutulmaz bir gezi yaşattı.

Eşleriyle birlikte geziye katılan ve anılarını yad eden, duygu seli ile gözyaşlarını tutamayan gaziler, kendileri için böylesi önemli bir organizasyonu gerçekleştiren Başkan Tollu’ya teşekkürlerini iletti.            

Gaziler, ilk önce Barış Harekatı'nda şehit düşen 327 Mehmetçik ve 26 Kıbrıs mücahidinin ebedi istirahatgahı olan Boğazköy Şehitliği’ni ziyaret etti. Heyet daha sonra Kıbrıs Türk Kuvvetleri Alayı Doktoru Binbaşı Dr. Nihat İlhan'ın görevdeyken evine baskın verilerek eşi, 3 çocuğu ve komşularının katledildiği ve bugün 'Barbarlık Müzesi' olarak gezilen evi ziyaret etti. Kıbrıs turunda gaziler ayrıca yasak bölge olarak girilmeyen, Kıbrıs Maraş Askeri Bölgesini gezdi. Burada gazilere rehberler tarafından 'Kapalı Maraş' ile ilgili bilgi verildikten sonra Kıbrıs'taki en gelişmiş mimarili eserlerin arasında yer alan Büyük Han başta olmak üzere şehrin birçok noktası da ziyaret edildi.

 Gerçekleştirilen etkinlikle ilgili olarak bir açıklama yapan Erdemli Belediye Başkanı Tollu, "Vatanı için, milleti için gözünü kırpmadan canını siper eden gazilere ne yapsak azdır. Gazilerimize her zaman büyük önem verdik. Kıbrıs Barış Harekatı'nda da eşsiz hizmetleri ve kahramanlılarıyla gazilerimiz görevlerini yerine getirmiştir. İlçemiz de ki Kıbrıs gazilerimizden oluşan 27 gazimizi aileleriyle birlikte 2 gün yavru vatanı gezdirme imkanı bulduk. Gazilerimizin o heyecanlarını, mutlulukları bizleri de ziyadesiyle mutlu etti. Gazilerimizin her zaman yanında ve destekçileri olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Erdemli Temsilcisi Hamdi Taşyaran ve diğer gaziler, kendileri için önemli bir organizasyonu gerçekleştiren Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya teşekkür etti. Gaziler, 44 yıl sonra Kıbrıs'ta olmanın mutluluğu içinde olduklarını belirterek, "44 yıl sonra geldiğimiz Kıbrıs'ta yaşadığımız duyguların tarifi mümkün değil. Sayın Başkanımız Mükerrem Tollu, bizlerin hayalini gerçeğe dönüştürdü. Bize öyle bir mutluluk yaşattı ki kelimelerle ifade etmek zor" diyerek duygularını dile getirdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol