Öne Çıkanlar YAPILAN YATIRIMLAR İŞVEREN VE İŞÇİNİN ALINTERİDİR YENİ BULVAR GELİYOR MUHASEBE HAFTASI KUTLANIYOR SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI KARADENİZ SAHİLLERİNDE KAZA YAPTI

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİ’DE TEMİZLİK ATAĞI
  

Erdemli sahillerinin temizlenmesi ve yaza hazırlık çalışmaları kapsamında Erdemli Belediyesi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri sahillerde temizlik seferberliği başlattılar. İlk etapta Çeşmeli-Arpaçbahşiş arası sahil şeridinde çalışmaların başladığı bildirilirken, seferberliğin tüm sahillerde yapılacağı kaydedildi. Sahillerde denizin dışa attığı taşların toplandığı ve yoğun yağmur neticesinde derelerden gelen çöplerin temizlendiği kaydedildi.

ERDEMLİ TURİZMİN YILDIZI OLACAKTIR

Erdemli’nin turizm açısında son derece önemli bir potansiyeli ve konumu olduğuna vurgu yapan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu. Erdemli’nin hem tarihi hem de doğa güzelliği bakımından son derece zengin olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Tollu, bugüne kadar mevcut potansiyeli harekete geçirecek yetkilerinin olmadığını hatta bugün bile bunun kısıtlı olduğunu belirterek, hem bireysel anlam da hem de diğer ilgili kurumlarla birlikte ortak çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Şu an Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Erdemli Belediyesinin ortak hareket ettiğini kaydeden Tollu, “Bu kent hepimizin. Bu şehre, bu insanlara en iyi hizmeti vermek zorundayız. Bu anlamda başlatılan temizlik seferberliğini sürdüreceğiz. Erdemli turizmin yıldızı olabilecek bir kapasitededir. Fakat belediyemizin tek başına bu potansiyeli harekete geçirebilecek yetkisi yoktur. Bu konuda birçok kurumun üzerine önemli görevler düşüyor. Biz belediye olarak üzerimize düşeni fazlasıyla yapıyoruz.” dedi.

YENİ PROJELERİMİZ ÇOK YAKINDA

Özellikle de 2014 yılında uygulanmaya başlanan büyükşehir yasasından önce turistlik ve tarihi alanların genel olarak kendi sahaları dışında olduğunu, yasadan sonra kendi uhdelerine geçtiğini ifade eden Tollu, bununla ilgili çalışmalara hızlıca başladıklarını dile getirdi. Özellikle de Kızkalesi üzerinde durduklarını ve yaptıkları projelerin bunun üzerinden gerçekleştirildiğini kaydeden Tollu, hem Kızkalesi hem de diğer tarihi-turistlik yerleri kapsayacak yeni projelerinin olduğunu da müjdeledi. Zamanı geldiğinde bu projeleri açıklayacaklarını beyan eden Tollu, Erdemli’nin ismini en iyi şekilde duyurduklarını ve daha iyisi şekilde de duyurmaya devam edeceklerini söyledi.

YAZA HAZIRLIK YAPILIYOR

Yetkililerden alınan bilgilere göre temizlik çalışmalarının Erdemli’de tüm sahil şeridini kapsadığı, aynı zamanda da plajlarda da özel çalışmaların yapıldığı belirtildi. Plajlarda bulunan taşların toplandığı, derelerden gelen su ile plajlara gelen çöplerin temizlendiği, çevre temizliğinin detaylı yapıldığı ifade edilirken yapılan çalışmalardan vatandaşların da son derece memnun olduğu gözlerden kaçmadı. Çalışmaların rutin bir şekilde bundan sonra da devem edeceği vurgulanırken, bu çalışmaların yaza hazırlık olarak tanımlandığı kaydedildi.   

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol