Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİ’DE KÖYLER ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR
 2014 yılında Mersin’de uygulanmaya başlanan Büyükşehir yasası ile Erdemli’nin 12 olan mahallesi sayısı 71’e yükselmişti. Yasayla birlikte 49 köy ve 10 belde Erdemli Belediyesine bağlanarak hizmet almaya başlamıştı. Yapılan hizmetlerle ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, hizmetlerin en iyi şekilde yerine getirildiğini söyledi. Erdemli tarihinin en nitelikleri hizmetinin kendi dönemlerinde gerçekleştirildiğini savunan belediye başkanı Tollu, bu hizmet kervanında belde ve köylerin de yararlanmaya başladığını söyledi.

TOLLU: “3 YILDA KÖYLERİ KALKINDIRDIK”

Özellikle de köylerin bugüne dek çok büyük bir hizmet açığı olduğunu beyan eden Tollu, hizmet noktasında köylere ayrı bir çalışma gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Köylerin kuruldukları günden bugüne kadar aldıkları toplam hizmetin çok çok daha fazlasını sadece 3 yıl içerisinde armağan ettiklerini belirten Tollu, bu hizmetlerin artarak devam edeceğinin de altını çizdi.

HEM FİZİKİ HEM DE SOSYAL HİZMETLER YAPILIYOR

Mahalleye dönüşen köylerin, hem sosyal hem de fiziki hizmetleri en iyi şekilde aldığını vurgulayan Tollu, “önceliğimiz fiziki hizmetler olmuştur. Köylerimizin birçoğunun yolları yoktu, hızlıca asfalt ve parke yollarla hizmet götürdük. Okullarının tüm ihtiyaçlarını karşıladık. Okul bahçelerine parklardan köy meydanlarına kadar, spor tesislerinden kent mobilyalarına kadar, temizlik hizmetlerinden toplumsal hizmetlere kadar geniş bir yelpazede vatandaşlarımızı Erdemli Belediyesi hizmetleriyle buluşturduk. Yaz akşamlarında gezici sinemamız ile buluşturduk, limon çiçeği ekiplerimiz her köyümüzde insanlarımızla buluşarak dertlerine derman oldular. Birlik ve beraberlik adına köylerimizde etkinlikler düzenledik. Özetle fiziki hizmetlerin yanı sıra toplumsal, kültürel hizmetler de sunarak, köylerimizin gerçek anlamda hizmetler ile buluşmasına vesile olduk. Köylerimiz bizim dönemimizde altın çağını yaşıyor. Kimse merak buyurmasın; bu durum, Allah ömür verdiği sürece çok çok daha iyileriyle devam edecek” dedi.

VERİLEN SÖZLERİN 10 KAT FAZLASI YAPILDI

Yapılan hizmetlerin yerleşim yerlerinin önceliklerine, aciliyetlerine göre eşit bir şekilde belirlendiğini ve yerine getirildiğini savunan Tollu, çok büyük bir coğrafyaya hizmet ettiklerini, hizmetlerin bu anlamda sıraya konarak yapıldığını söyledi. “Elbette ki eksikler var. Bu yapmayacağımız anlamına gelmiyor. Allah’a şükür ne söz verdiysek 10 kat fazlasını yaptık. Zoru hemen imkânsızı zamanla başardık. Bize halkımız güveniyor, biz de onların bu güvenini boşa çıkarmıyor, onları mahcup etmiyoruz” diyen Tollu, Erdemli Belediyesinin herkesin güvendiği, çalışkan bir belediye olduğunu ifade ederek, açıklamalarını sonlandırdı.        

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol