Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

ERDEMLİ’DE DEV HİZMETLERE TOPLU AÇILIŞ
 Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, son iki yılda hayata geçirdiği 33 projesinin açılışını halk konseriyle toplu olarak yaptı. ‘Cumhuriyet Işığında Belediye Hizmetlerimiz’ adı altında gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim tilaveti saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.  10 yılda kente kazandırılan hizmetler ve son 2 yılda gerçekleştirilen 33 proje sinevizyon gösterimi ile alanı dolduranlara tanıtıldı. Gösteri sonrası alanı dolduran binlerce vatandaş Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya yoğun sevgi gösterisinde bulundu.
DR. Devlet Bahçeli Meydanı’nda dün (pazar) akşam düzenlenen programda sahne alan ünlü popçu Emre Aydın muhteşem şarkıları Halk Ozanı Osman Öztunç ise seslendirdiği eserleriyle alanı dolduranlara keyifli saatler yaşattı.


Zemahşer Osman Öztunç söylediği birbirinden muhteşem türküleriyle sevenlerini mest etti. Ünlü Pop sanatçısı Emre Aydın ise Erdemli’de ilk kez sahneye çıkarken söylediği parçalarıyla halktan yoğun alkış aldı.

SON İKİ YILDA 33 PROJELİK BİR İFTİHAR TABLOSU

Yaklaşık 10 yıldır Belediye Başkanlığı görevini yürüten Mükerrem Tollu ile Erdemli “örnek bir ilçe” olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Alt yapıdan eğitime, sağlıktan kültür-sanata her alandaki ihtiyaçları, en iyi imkânların sunulduğu hizmetlerle kenti ilmek ilmek ören Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli’yi Mersin’in yükselen değeri haline getirirken, ‘Cumhuriyetimizin Işığında Hizmetlerimiz’ adıyla açılışı yapılan eserlerin, Gençlik ve Kongre Merkezi, Düğün Salonları, Park ve Meydanlar, Kapalı Pazaryerleri, Spor Tesisleri, Köy ve Beldelere Sosyal Tesisler, Kadın Dayanışma Merkezi, Kadınlar Spor Merkezi, Erkekler Spor Merkezi, Hacıalanı Güreş Meydanı, Hayvan Pazarı, Aqua Park, Yörük Müzesi, Ayaş Mesire Alanı, Şehit Musa Özalkan Kreş ve Gündüz Bakımevi, Kurs Merkezi, Limon Çiçeği ve hizmetler kapsamında ise 71 mahallede caddelerinin kilitli parke taşı ve asfalt-yol düzenlemesi olduğu beyan edildi.

ERDEMLİLİLER DR.DEVLET BAHÇELİ MEYDANI’NA AKIN ETTİ

Törene, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Toroslar Belediye Başkanı ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna, MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, Erdemli İlçe Başkanı Fatih Serin, Mersin Ülkü Ocakları İl Başkanı Gökhan Demir, Erdemli Ülkü Ocakları Başkanı Cevat Şahin, MHP Gülnar İlçe Başkanı ve Gülnar Belediye Başkan A.Adayı Yüksel Çelik, İlçe Başkanları, İl-İlçe Kadın Kolları Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, oda ve dernek yöneticileri ile binlerce vatandaş katıldı.


TOLLU: EMANETİNİZE SADIK OLDUM, ERDEMLİ’YE SADIK OLDUM

Yaklaşık 10 yıldır gururla Erdemli’ye hizmet ettiğini hatırlatan Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, ‘’Tek bir amacımız var; halkımızın daha müreffeh, daha mutlu, daha huzurlu, daha güvenli şartlarda yaşamasıdır” dedi. Erdemli’de yapılan yatırımların önemine de dikkat çeken Başkan Tollu, böylesine güzel eserleri ve hizmetleri Erdemli halkına kazandırmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Bugün, her kesimden ilçemizin hem bugünü hem de istikbaline hizmet edecek dev eserleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Göreve geldiğimiz 2009 yılından bu yana ve son iki yılda birçok projeyi hayata geçirdik. Beni yaklaşık on yıl önce bu makama layık gördüğünüzde, güvendiğinizde ve şehri bana emanet ettiğinizde, bana olan güveninize sadakatle karşılık vereceğime söz vermiştim. Şükürler olsun ki; sadakatte örnek aldığım Hazreti Ebubekir’in izinden ayrılmadım ve emanetinize sadık oldum. Erdemli’ye sadık oldum, Erdemlilere sadık oldum. Biliyordum ki; Bu sadakat duygusunun gereği; çalışmak, çalışmak ve yine çalışmaktı. Rüyalarımda Erdemli, hayallerimde Erdemli, her duygumda Erdemli vardı. Çocuklarımızın geleceği vardı aklımda; şimdi Erdemli’de Mersin’in en güzel çocuk parkları var. Sosyal alanlar, spor tesisleri, tenis sahaları inşa ettik, Erdemli stadyumunu yeniledik. Genç, dinamik ve sağlıklı nesiller için spora sınırsız destek verdik. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Köylü milletin efendisidir.” sözünü şiar edindik, yeni düzenleme ile mahalle olan eski köylerimize yol yaptık, köylümüzü baş tacı yaptık. Artık, kentte ne varsa köyde de o var’’ dedi.

ÜRETEN EKONOMİ ANLAYIŞIYLA BORCUMUZU ÖDEMEYE ÇALIŞTIK

Görev süreleri boyunca Erdemli Belediyesi olarak hedeflerini gerçekleştirirken en büyük güvencelerinin Erdemli halkının kendilerine olan inancı, güveni ve desteği olduğunu belirten Başkan Tollu, ‘’Üreten ekonomi anlayışıyla onlara borcumuzu ödemeye çalıştık’’ diye konuştu. Başkan Tollu, “Cennet anaların ayakları altındadır.” hadisini rehber edindik, kadınlarımızın sosyal hayata uyum sağlamalarına öncülük ettik, Üreten ekonomi anlayışıyla onlara borcumuzu ödemeye çalıştık. Yorucu ve stresli hayatın oluşturduğu sorunlara ortak olduk, sosyal belediyecilik anlayışıyla uzman psikologlarımızı emrinize sunduk. Türkiye’nin en güzel sahil bantlarından birisini sizlerin hizmetine sunduk. 3,5 Km sahil bandı, sosyal ve kültürel tesislerle, her yaştan insanımızın huzur içerisinde zaman geçireceği, müstesna ve mükemmel alanlar oluşturduk. Huzurlu ve bereketli alışveriş her ailenin hakkıdır dedik, çağdaş, modern ve temiz Pazar yerlerini mahallelerimizin hizmetine sunduk. Peygamber efendimizin, “Temizlik imandandır.” hadisini hayata geçirerek, Erdemli’yi ülkemizin en temiz ilçelerinden birisi haline getirdik’’ dedi.

“SAĞ ELİN VERDİĞİNDEN SOL ELİN HABERİ OLMASIN” DÜSTURUNDAN VAZGEÇMEDİK

Erdemli’ye yakışan devasa eserler kazandırdıklarını ve bu eserlerin kalıcı olduğunu ifade eden Tollu, şöyle devam etti: ‘’Siz istediniz biz inandık ve başardık. 30 bin metre kare alan üzerine kurduğumuz atık su arıtma tesisi ile ilçemizi bir ayıptan kurtardık. 80 bin metre altyapı hizmeti ile ilçemizi yarınlara hazırladık. Kültürlü insanlara kültür merkezi yakışır dedik ve yakıştırdık. Yol medeniyettir ilkesini önemsedik, 1200 km asfalt, 180 bin metre parke yol ve kaldırım yaptık. Büyüyen ve gelişen Erdemli’ye yakışır dedik, 170 bin metre yeni yol açarak Erdemli’ye değer kattık. İlim yuvası okullarımıza ve Allah’ın evi camilerimize sınırsız destek sağladık. Engelli vatandaşlarımızın önünden engelleri kaldırdık. “Sağ elin verdiğinden sol elin haberi olmasın” düsturundan vaz geçmedik ve ihtiyaç sahibi ailelere yardımlar yaptık. Erdemli her geçen gün; tarımda lokomotif, turizmde vizyon sahibi olmaya devam etmektedir. Artık ilçemiz; Türkiye’nin ve dünyanın birçok yerinde, yeryüzü cenneti diye anılmakta, her yıl ziyaretçi sayısı artarak devam etmektedir. Esnafımız bu durumdan memnun, turizm sektörü bu durumdan memnun, bizler bu durumdan memnunuz. Ve yine iftiharla söylüyorum; Erdemli Belediyesi hizmet binasını, baraka görünümünden çıkartarak, sizlere yakışır bir hizmet binası haline getirdik. Vizyonlu bir belediye ve ödüllü belediyecilik sizin hakkınızdı, biz yaptık. Çok muhterem hemşerilerim; Bütün bunları sadece biz yapmadık, siz yaptınız, hepimiz yaptık. Fakat yeter mi? Elbette yetmez. Dualarınız ve desteğinizle Erdemli’ye imza atmaya devam ediyoruz.’’

ERDEMLİ’YE İZİMİZ VAR GELECEĞE SÖZÜMÜZ VAR

‘Erdemli’de izimiz var, geleceğe sözümüz var’ diyen Başkan Tollu, 2019 itibariyle hizmetlerinin devam edeceğini müjdeleyerek konuşmasını şöyle tamamladı: ‘’Kapıları ardına kadar açık bir belediye ve orada desteğinizle, dualarınızla var olan bizler, size yakışan şeyler yapacağımıza söz vermiştik… Sözümüzü tutuyor ve tutmaya devam edeceğiz. Mevlana der ki; “Geçmişe dair çok şeyler söylendi can cazım, Artık Geleceğe dair bir şeyler söylemek lazım.” Şimdi hedefimizde gelecek var. O yüzden diyorum ki; Erdemli’de izimiz var, geleceğe sözümüz var. Hepinize saygılar sunuyorum. Erdemli’mize hayırlı uğurlu olsun.’’

 

TUNA: ‘İYİ Kİ MÜKERREM TOLLU’NUN ADAYLIĞINA KEFİL OLMUŞUM’

Programa katılan Toroslar Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamit Tuna burada yaptığı konuşmasında, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun kente kazandırdığı hizmetlerle tüm Erdemli’lerin gurur duyması gerektiğini ifade etti.  Erdemli halkına yönelik yapılan hizmetler ve son 2 yılda yapılan 33 projenin toplu açılış töreninde bulunmaktan ötürü duyduğu memnuniyeti dile getirerek projenin hizmete sunulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Tuna, ’Mükerrem Tollu’nun 10 yılda yaptıkları yapacaklarının teminatıdır’’ diyerek,  her alanda yapılan hizmetlerin Erdemli’ye hayırlı olmasını diledi. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’nun 2009 yılındaki adaylığıyla ilgili sürece de işaret eden Başkan Tuna, kendisine kefil olmaktan ve bugün geldiği noktada yaptıklarını görmekten ve yerinde izlemekten şeref duyduğunu ifade etti. ‘Mükerrem Tollu’nun belediye başkanlığı adaylığında iyi ki kefil olmuşum’ diyen Başkan Tuna, 10 yılda kente yaptığı hizmet ve kazandırdığı eserlerden ötürü de kendisiyle gurur duyduğunu ifade ederek, ‘’Sosyal Belediyecilik anlamında yapmış olduğu çalışmalardan dolayı kendisine çok teşekkür ediyorum. Toroslar Belediyesi’nde iyi ki kendisiyle birlikte çalışma şerefine nail olmuşuz’’ diye konuştu.

MERSİN’İ DÜNYA KENTİ YAPACAĞIZ

Toroslar İlçesinde 3 dönemdir belediye başkanı olarak hizmet ettiğini anlatan Başkan Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarakta 35 gündür sahalarda olduğunun altını çizerek, vatandaşlarla buluşmaya onların dertlerini dinlemeye ve bir arada olmaya devam edeceklerini söyledi. Tuna, sırça köşklerde belediye başkanlığı yapmadıklarını kaydederek, belediyecilik anlamında da en iyi hizmeti sunmaya çalıştıklarını bunu da 14,5 yılda Toroslar’da başardıklarına inandığını söyledi. Tuna, büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı ile ilgili de bilgiler aktarırken; ‘’Tabi bizde 15 yıldır Toroslarımızda dünden bugüne kentimizin çehresini değiştirdik. 2014 yılında aday adayı olduğumuz ve çok da istediğimiz büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı noktasında o dönemde Burhanettin Kocamaz’a yetki verilmişti. Bu dönem içinde genel başkanımız ‘büyükşehir adayımızsınız’ dedi ve 35 gündür sahalardayız. Nasip olursa 31 Mart’ta kullanacağınız o iradenizi sandığa yansıtmak suretiyle bize bu görevi verdiğiniz takdirde belediyecilik tecrübemiz ve uzlaştırıcı kimliğimizle sadece ulusal bazda değil uluslararası düzeyde de şehrimizi öne çıkartıp dünya kenti Mersin’i oluşturacağız’’ diye konuştu.

ÇIKTIK BİR SEFERE ZAFER ALLAH’INDIR

Toroslar Belediye Başkanı olarak çok önemli projeler ve hizmetler ürettiklerini de anlatan Tuna, büyükşehir belediye başkanı adayı olarak ta vatandaşlardan destek istedi. Asla mazeret üreten bir anlayış içerisinde olmadıklarının altını çizen Tuna, birlikte başarıp hep birlikte Mersin’i bir dünya kenti yapacaklarını savundu. 24 yıldır aktif siyasetin içinde olduğunu ve partisinin her kademesinde görev yaptığını anlatan Tuna, ‘’1999 yılında 5 milletvekili çıkardığımız dönemdeki oluşan o coşkulu hava adımıza ve bizimde özellikle hem siyasetimizde hemde belediyecilik yaptığımız Toroslarımızda insanları ayrıştıran değil birleştiren kibirle bakan değil mütevazı kimliğimizle birlik olmaktan yana hep tavrını koymuş özelliğimizi de eski dönemlerdeki görev yapmış yönetici arkadaşlarımızla ve milletvekillerimizi bir araya getirmek suretiyle yeniden ‘99 ruhu’ sloganıyla çıktığımız bu yolda karşılığımız Anamur’dan Çamlıyayla’ya kadar özellikle merkez ağırlıklı olmak suretiyle hakikaten birliğin adresi olduk. Milliyetçi kadrolar olarak millete asla tepeden bakmadık. ‘Kayayı delen suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.’  Bu manada Erdemli her zaman Milliyetçi Hareket Partisi’ne destek vermiştir. Ümit ediyorum ki; 31 Mart seçimlerinde de olağanüstü bir gayret ve güçle inşallah Mükerrem Tollu’yu Erdemli’de büyükşehir de Hamit Tuna’ya destek olacağınızı şimdiden görüyorum. Çıktık bir sefere Zafer Allah’ındır’’ dedi.

BAKİ ŞİMŞEK: ERDEMLİ MUTLU VE GURURLU

Programda MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek de bir konuşma yaptı. Erdemli Belediyesi tarafından yapılan hizmetlerin ve son iki yılda gerçekleştirilen projelerin önemine işaret eden Şimşek, Erdemli’ye çok önemli eserler kazandırıldığını ve bu eserlerin kalıcı olduğunu ifade ederek, yapılan hizmetlerle Erdemli’nin her geçen gün ilerlediğini belirtti. Erdemli Belediyesi’nin kendilerini gururlandırdığını da ifade eden Şimşek, 10 yıllık hizmet maratonunda her alanda hizmet noktasında nasibini alan Erdemlilileri mutlu ve gururlu görmesinden dolayı çok mutlu olduğunun altını çizerek, Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve tüm emeği geçen herkese teşekkürlerini sundu.

ULUSAL-YEREL GAZETE TEMSİLCİLERİNE VE BASIN MENSUPLARINA ‘TEŞEKKÜR PLAKETİ’

Açılış anında havai fişek gösterisi renkli görüntülere sahne oldu. Konuşmaların sonunda, protokol ve belediye meclis üyeleri tarafından toplu açılış için kurdele kesimi gerçekleşti. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, belediye daire müdürlerine ‘’Birlikte Çalıştık, Birlikte Başardık’’ vurgusu yaparak tören alanına davet edip tek tek teşekkür etti. Başkan Tollu, konserin ardından ise Ünlü Halk Ozanı Osman Öztunç’a Türk Bayrağı ve Turizmin gözbebeği Kızkalesi biblosu hediye etti. Programın final bölümünde aralarında ulusal gazetelerin temsilcileri ve yerel gazete sahipleri ile muhabirlerinde bulunduğu basın mensuplarına Mükerrem Tollu imzalı belediye hizmetlerinin tanıtılmasına verilen katkılardan dolayı günün anlam ve önemine binaen teşekkür plaketi takdim edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol