Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! dizi KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

 ERDEMLİ YEŞİLLENİYOR
 Erdemli Belediyesi ve Tema iş birliği yaparak Erdemli’nin yeşil alanlarının artması için birlikte çalışmaya başladılar. Erdemli’nin sokaklarına, kaldırımlarına fidanlar dikiliyor.  Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ve Tema Erdemli Temsilcisi Murat Başer de fidan dikiminde bizzat bulunarak burada konu ile ilgili açıklamalarda bulundular.

EN AZ 2 BİN FİDAN DİKİLECEK

Erdemli’nin yeşil bir kent olarak anıldığına dikkat çeken Tema Erdemli Temsilcisi Murat Başer, yeşil alan miktarının artması için bu tür bir faaliyet içerisine girdiklerini belirterek, iş birliği yaptıkları Erdemli Belediyesine de teşekkür etti. Başer, açıklamasında şunları kaydetti:

“En az 2 bin fidan Erdemli caddelerine dikilecek. Biz Erdemliye binaların çoğaldığı bir ortamda fidanlarımızı ekeceğiz. Türkiye çöl olmasın diyoruz. Bu yüzden genç nesli anaokulundan itibaren ağaç sevgisini vermeye çalışıyoruz. Toprak, yaprak ve bayrak 3’lüsünden vazgeçmiyoruz. Bu çalışmalarda öncülük eden Erdemli Belediyesine teşekkür ediyorum.”

ERDEMLİ’DE HER YER YEŞİL OLACAK

Tüm dünya ve Türkiye’de olduğu gibi Erdemli’de de nüfus ve kullanım alanı dengesine göre bir gelişim olduğu ve bu gelişime oranla da yapılaşmanın artığını kaydeden Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tolllu, bu durumun yeşil alanı miktarını azalttığını söyledi. Daha önceden Erdemli’nin yeşil bir kent olarak anıldığına dikkat çeken Belediye Başkanı Tollu, yeniden bu imaja kavuşmak için bu tür çalışmaların içerisinde yer olduklarını ifade etti. Tollu, açıklamasında şunları söyledi: “Erdemli hızlı bir gelişme göstermekte. Bu gelişme neticesinde ciddi bir yapılaşma olduğu hepimizin malumu. Biz de yapılaşma aynı zamanda yeşil alanların da inşaata yerini terk etmesine sebep olmakta. Bu düşünceden hareketle Erdemli’mize inşallah binlerce ağaç dikeceğiz. Erdemli sınırları içerisinde ne kadar boş yer varsa hepsini yeşil yapacağız.”

SİZLER TOPLUMUN ÖNDERİSİNİZ

Erdemli Tema temsilcisi Murat Başer’e hitaben konuşmasına devam eden Tollu, açıklamasına şu şekil devam etti:

“Sizler toplumun önderlerisiniz. Memleketimizin yeşil kalması adına çok ciddi bir gayret sarf etmektesiniz. Biz sizin bu hassasiyetinizi bildiğimiz için sizlerle birlikte el birliği ve gönül birliği yaparak, dün yeşil diye anılan Erdemli’mizin de bundan sonra yeşil anılmasını sağlayacağız.”

Erdemli caddelerinde gerçekleştirilen fidan dikme etkinliğinin tüm Erdemli’yi kapsayacak şekilde süreceği ifade edilirken, fidan dikimini Tema gönüllüleri ve belediye ekipleri birlikte gerçekleştirdiler. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol