banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

EPDK UZMANLARI SANİBEY BARAJI VE HES’TE
 Dr. Refik Tiryaki başkanlığında 12 kişiden oluşan EPDK heyeti, Türk mühendislerince kurulu gücü dikkate alındığında rekor sürede inşa edilen Sanibey Barajı ve HES’te, İşletme Müdürü Zafer Karakuzulu, İşletme Şefi Ali Şahin ve SANKO Holding Yatırım Müdürü Erdal Alangil’den bilgi aldı.

 EPDK uzmanları, baraj yapılarını gezdikten sonra işletme toplantı odasında slayt gösterisi eşliğinde barajın yapım aşamalarını izledi.

 SANİBEY BARAJI VE HES

SANKO Holding’in enerji sektöründeki şirketi Sanko Enerji tarafından, Adana’nın İmamoğlu ve Aladağ ilçeleri arasında, Seyhan Nehri üzerinde adeta dünya rekoru kırılarak 1.250 günde inşa edilen Sanibey Barajı ve Hidroelektrik Santrali (HES), Seyhan’a takılan inci gerdanlık olmakla kalmayıp, aynı zamanda azmin ve çabanın sembolü kabul ediliyor.

 

Türk mühendis ve işçisinin emeği ile 3,5 yılda ortaya çıkarılan Sanibey Barajı ve HES, 317 MW kurulu gücü ile gurur veren örnek yatırım olarak Adana’dan Türkiye’ye enerji sağlayan sektörün önemli yatırımları arasında bulunuyor.

 

SANKO’nun olduğu kadar, Adana’nın da önemli projelerinden birisi olan ve temeli 2007 Temmuz ayında atılan Sanibey Barajı ve HES, kurulu güç ve baraj gövde hacmi dikkate alındığında “dünya rekoru” denilebilecek sürede, 1250 günde tamamlanarak üretime alındı.

 Sanibey Barajı ve HES yılda bir milyar kilovatsaat elektrik enerjisi üretiyor. Planlama ve proje başta olmak üzere tüm işlemleri yüzde 100 Türk mühendis ve firmalarınca gerçekleştirildi. 

 




Rezervuar hacmi 643 milyon metreküp, rezervuar alanı 14.3 kilometrekare olan Sanibey Barajı ve HES sayesinde yılda 525 bin ton karbondioksit atmosfere salınmadan enerji üretiliyor.

 

Sanibey Barajı ve HES sayesinde 2 milyon ağacın “işi kolaylaştırılırken”, 555 bin hanenin elektrik enerjisi ihtiyacı karşılanıyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol