Öne Çıkanlar BAHÇE YANGINI EVLERE SIÇRAMADAN SÖNDÜRÜLDÜ İLGİNÇ İDDİA KAYAK MERKEZİ SENEYE HAZIR KOLAT; TAKIMI BERABER ÇIKARALIM ŞEREFSİZ BÖLÜCÜ ÖRGÜT MENSUPLARINI LANETLİYORUM.

Bu haber kez okundu.

 EKİNÖZÜ BELEDİYESİ YENİ SEZONA HAZIR
 Göreve geldikleri 30 Mart 2014’ten itibaren ilçenin çehresini değiştirmeyi amaçladıklarının altını çizen Çeleğen, hayata geçirecekleri her projenin; işlevsel, sosyal hayatı kolaylaştıracak, ekonomik ve turizm alanında örnek oluşturacak, kültürel hayata katkı sunacak ve Ekinözü’ne nefes aldıracak öngörüye sahip olduğunu kaydetti.

21 mahallesi, 77 de mezrası bulunan Ekinözü’nü bir bütün olarak ele alarak çalışmalarına ilişkin teknik alt yapı oluşturduklarını vurgulayan  Çeleğen, ilçenin geleceğine yönelik bir vizyon çalışması içerisinde olduklarını anlattı.

Ekinözü  Belediyesi, yeni bir hizmet dönemine daha yoğun çalışma temposuyla girdi. Asfalt, kaldırım, kilitli taş, park ve bahçe düzenlemeleri bakımından dolu dolu bir çalışma sezonu geçirmeye hazırlanan Ekinözü  belediyesi  kolları sıvadı. Bir yandan yeni imar yolları açarak ilçenin gelişmesini ve büyümesini sağlayan belediye, diğer yandan kaldırım ve asfalt çalışmalarıyla ilçenin çehresini değiştiriyor.

HİZMET SEFERBERLİĞİ BAŞLADI

Çalışmaları  yerinde inceleyen  Belediye Başkanı  Nursi Çeleğen  ilçenin rutin belediyecilik çalışmalarının yanısıra, yeni yapılacak yatırımlarla hizmet bakımından altın çağını yaşayacağını söyledi. Bahar sezonuyla birlikte çalışmalara başladıklarının altını çizen Başkan  İlçe merkezinde  asfalt ve kaldırım sorunlarının bu sezon içerisinde tamamen çözüleceğini, mahalle statüsündeki köylerde kilitli taş yapımı ile ilgili  çalışmalarına başlayacaklarını  ve her yönüyle gerek  Ekinözü’nde  ve gerekse İçmeler  başta olmak üzere,  17 mahalle statüsündeki köyde hizmet rüzgarı eseceğini belirtti.

Ekinözü’nün eğitim alanında da kabuğunu kıracağını belirten Başkan Çeleğen, “Ekinözü’müze 2 yıllık bir yüksekokul kazandırma girişimimiz var. Sosyal ve kültürel alanda da birçok yatırımın ilk adımlarını attık. İlçemize Kültür Merkezi, Gençlik Merkezi, düğün ve toplantı salonları yapacağız. Özellikle bayanlarımızın sosyal ve ekonomik aktivitelerini gerçekleştireceği bir merkez yapımı için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı nezdinde girişimlerimiz var. İlçemizin jeotermal alanda da ön plana çıkması, içmelerdeki acı suyun şişelenmesi için projeler hazırlıyoruz. Büyükşehir Belediyemiz, Yukarı  İçme’ye 1 adet park yaptı. Biz de Heyik mevkisinde 15 dönümlük bir alanı mesire bölgesi haline getireceğiz.

İlçe halkının yaşam kalitesini yükseltme taahhüdünde bulunduklarını hatırlatan Başkan Çeleğen, şunları kaydetti:  Ekinözü'nü Turizmin cazibe merkezi haline getirmek için ekip arkadaşlarımız ile bütün mesaimizi yepyeni projeler üretmek için harcıyoruz" diyen Başkan Çeleğen , "Hiçbir Ekinözülü kardeşimizi birbirinden ayırmıyorum. Hepimiz büyük bir ailenin parçası gibiyiz. Birimizin başına bir şey gelse, ayağına bir çivi batsa bundan en çok ben rahatsız olurum. Bizim çalışma prensimiz bu" ifadelerini kullandı.

Ekinözü'ne en büyük desteği Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin verdiğini kaydeden Çeleğen, ilçede hummalı bir çalışma yapıldığını ifade etti. İlçede 3 adet içme denilen şifalı suyun bulunduğunu bildiren Başkan Çeleğen, "Orta İçmeler ile Yukarı içmeler arasında büyük bulvar çalışması devam ediyor . İlçenin iki girişini modernin güzelliğe kavuşturduk, içmelerdeki caddelerin alt yapı çalışmaları sürdürülürken, 2017 sezonunda planlanan çalışmaların ardından ilçe merkezindeki ve İçmelerdeki tüm caddeler modern bir görünüm alacak" dedi.

3 YIL İÇİNDE GERÇEKLEŞTİRDİK

Belediye olarak "Ekinözü'ne ve Ekinözülülere ne yaparsak azdır" diyen başkan Çeleğen, Ekinözü'nün konum itibari ile bulunmaz bir ilçe olduğunu belirtti.

İlçede birlik beraberlik adına güzel işlerin devam ettiğini bildiren Başkan Çeleğen, konumu, huzuru ve kardeşlik bağı, dayanışması, birlik ve beraberliği itibariyle Ekinözü'nün diğer ilçeler arasında gözde olan bir ilçe olduğunu söyledi. İlçede kendi akrabalarının yaşadığını hatırlatan Çeleğen, yanlış bir iş yapmaları halinde ilçenin büyükleri tarafından uyarıldıklarını belirterek şu ifadelere yer verdi: "Seçilen bir kişi olarak, belediye olarak hizmet anlamında, çok şeyler yapılması gerekiyor. İlçemizde yaşayan vatandaşlarımız, yılardır hizmet konusunda büyük sıkıntılar çekmekte. Ekinözü gelişen ve büyüyen bir ilçe olduğu için bunu da bu yıl başlattık. Çalışmalarız bitecek ve halkımızın hizmetine sunacağız. Tabi biz bu çalışmaları 3 yıl içinde yaptık. Bunlar 5 yıllık süre içinde yapılacak çalışmalardır ama biz bunu 3 yılda gerçekleştirdik. İnşallah elimizden geldiği kadar bu ve bunun gibi Ekinözü'nün ihtiyacı olan projeler geliştirme gayreti içindeyiz. Ekinözü'ne hizmet vermek için var gücümüzle çalışacağız. Bu konuda hemşerilerimiz bize güvenebilir. Kendileri de iyi biliyorlar ki belediyemizin kapıları her zaman kendilerine açık. Her zaman da emirleri başımızın üstündedir. Çünkü Ekinözülü hemşerilerimiz hizmetlerin en iyisine layıktır. Ekinözülü hemşerilerimize çağrımız; öncelikle bize güvensinler. Çünkü biz hemşerimizi asla mahcup etmeyeceğiz. Ekinözü için en güzel hizmetleri yapacağız. Çünkü bizim ilçemizde kardeşlik hukuku had safhadadır. Ekinözü ilçemiz en güzel hizmetlere layıktır. Bizde bunun için çalışmaktayız. İnanın ki Ekinözü'nü daha güzel günler beklemekte"

2017 YILI BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

"2017 yılında İller Bankasından 10 milyon kredi kullanıp Ekinözü'nün bütün eksiklerini yapacağız. Şuanda Büyükşehrimiz bir adet taziye evi için kamulaştırma yapıyor.  Belen yolumuza  asfalt yapıldı, şuan köylerimize parke taşı yapıyoruz. 1 adet nikâh sarayımız, 35­40 kilometreye yakın sıcak asfalt yaptık. İçmelerimizin çevre düzenlemesini yaptık. Hizmet anlamında bu 3 yılı iyi değerlendirdik. Bu hizmetlerin getirilmesinde büyük rolü olan Ekinözü'nün, Elbistan'ın, Kahramanmaraş'ımızın medarı iftarı, her zaman şahsiyetiyle, onuruyla, duruşuyla, sayın Cumhurbaşkanımızın, dünya liderinin yol arkadaşları Başbakan Yardımcımız sayın Veysi Kaynak ve 64 Hükümet Kültür ve Turzim Bakanı Mahir Ünal'a teşekkür ediyorum. Hizmetler mutlaka gelecektir. Ama fani bir dünyada yaşıyoruz. Birbirimizi sevelim, sayalım, gelişi güzel şeylerle insanları yıpratmayalım. Sizden bunu arz ediyorum. Biz siyasi tarihimize baktığımız zaman, Cumhuriyet tarihine baktığımız zaman bir Mahir Ünal yetişmedi. Bir daha Ekinözü'ne, Kahramanmaraş'a Mahir Ünal gelmez. Biz buna sahip çıkacağız. Hizmetlerimiz gelecek."

İÇMELERİN GELECEĞİ BİZİM İÇİN ÖNEMLİ,

Yukarı ile Orta İçmeler arasında yapılan yol ve bulvar çalışmalarında sona geldiklerini, yolun ve meydan düzenlemesinin tamamlanmasından sonra vatandaşların hizmetinde olacağının müjdesini veren Çeleğen, "İlçemizde, insanlarımızın özel günleri olan, düğün, nikâh, nişan gibi faaliyetlerinin sürdürülebileceği bir mekân yoktu. İlçemizdeki bu eksikliği gidermek amacıyla özverili bir çalışma yürüterek nikâh sarayı inşaatına başladık. Talebi fazlasıyla karşılayacak bir nikâh sarayı inşa ediyoruz. İlçemizin prestij projeleri arasında yer alacak nikah sarayımız yaklaşık 150 metrekare büyüklükte inşa edilecek. Çalışmalarına başladığımız nikâh sarayı Ekinözü için büyük bir ihtiyaçtı. Nikâh sarayımızın inşaatını gelecek yıl içersinde bitirmeyi planlıyoruz. Hemşerilerimize hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Haber; İsmail Bozdoğan 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol