banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

EĞİTİMİN PARLAYAN YILDIZI; SİMYA KOLEJİ
 “Önce insan, önce eğitim” sloganı ile 2016-2017 eğitim öğretim yılına hazırlanan, bu alanda kalitesini ve zenginliğini ortaya koyan SİMYA KOLEJİ, Kahramanmaraş’ın tek ulusal, Türkiye’nin en özel, öğrenmenin öğretileceği, düşünmenin öğretileceği, başarıya odaklanmış, öğrenciye kişilik ve özgüven kazandıracak eğitim kurumu olarak anılmayı başlandı.

Bu kolej hakkında daha geniş bilgi almak için Kolej Müdürü, deneyimli eğitimci, 15 yıldır eğitim camiasının içinde olan, Kahramanmaraş’ın en büyük eğitim kurumunun patronu Muhammed Kasap’ın odasında bulduk kendimizi. 

Eğitimde kendini kanıtlamış, yetkin yönetici ve eğitimcilere sahip bir kurumun Müdürü olan Muhammed Kasap, düzgün, ahlaklı, saygın, ailesine ve topluma yararlı bireyler yetiştirmek için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayacaklarını söyledi.

ÖĞRENCİLERİ DÜNYA DİLLERİYLE BULUŞTURUYORLAR

2016-2017 eğitim-öğretim yılı için kayıtların dolduğunu belirten Müdür Kasap, SİMYA KOLEJİ’ni tarif ederken, “Geri bildirimleri anında değerlendiren, öğrencilerine eksiklerini giderme programları oluşturan ve bu çalışmaları olumlu sonuçlandıracak işleyişe sahip bir okuluz. Yabancı dil ağırlıklı kolejimizde  1. yabancı dil olan İngilizceye ek olarak 2. dil Fransızcadır. Almanca, Rusça ve Arapça da seçmeli ders olarak verilecektir. Çünkü biz öğrencilerimizi dünya dilleriyle buluşturuyoruz. Kolejimiz, tam öğrenme modeli olan, sportif ve sanatsal faaliyetlerin çok etkin olduğu bir eğitim kurumuyuz” dedi.

KOLEJ, ÖĞRENCİNİN SADECE SOYUT BİLGİ ALDIĞI MEKÂNLAR DEĞİL!

Kasap, Kolej için de; “Okul, öğrencinin sadece soyut bilgi aldığı mekanlar değil, yaşamın her alanında işlerine yarayacak farklı beceriler kazanacakları alanlar olmalıdır. Yeniliklerin öncüsü olan kurumlarımız, eğitim hayatına yeni bir anlayış ve taptaze bir soluk getirmiştir. Simya Koleji, öğrencilerini hayata hazırlamak için özel olarak tasarlanmış atölyelerden oluşan Kahramanmaraş’ın ilki ve tek yaşam becerileri atölyelerini onların hizmetine sundu. Klasik kulüp çalışmalarından ziyade, birçok ders bu atölyelerde yapılmakta. Ayrıca bu atölyelerde birçok ders ve etkinlik İngilizce olarak yapılmakta. Bu yolla öğrencilerimizi yabancı dili yaparak ve yaşayarak öğreniyorlar” ifadesini kullandı.

ÇOCUK ÜNİVERSİTELERİ MESELESİ

Kahramanmaraş’ta yapılmayanları öğrenciler ve velilerin de ihtiyaçları göz önüne alınarak, şehrimizin eğitine sunmaya çalıştıklarının da altını çizen Kasap, son olarak şu açıklamalarda bulundu; “2007 yılından beri sürdürmüş olduğumuz dershanecilik tecrübelerimizi Simya Kolejine aktararak, Kahramanmaraş’ın eğitimine farklılıklara kazandırmaya çalıştık” diye konuştu ve özel projeleri keşfetmek, yenilikleri paylaşmak adına herkesi Simya Kolejlerine beklediklerini kaydettikten sonra, Türkiye’nin sayılı şehirlerinde yer alan Çocuk Üniversitesiyle Kahramanmaraş’ta farklılıklarını ortaya koyduklarını sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol