banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

DULKADİROĞLU’NDAN SIFIR ATIK PROJESİNE BÜYÜK DESTEK
 Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından da desteklenen Sıfır Atık projesine Dulkadiroğlu’ndan destek geldi. Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, ilçe genelinde geri dönüşüm seferberliği başlattıklarını söyledi. Kağıt, evsel yağ, cam şişe, pet şişe, atık pil, bayat ekmek ve daha bir çok konuda geri dönüşüm projeleri yaptıklarını hatırlatan Başkan Okay, Sıfır Atık projesi kapsamında geri dönüşümde yeni bir aşamaya geçtiklerini kaydetti. 

Başkan Okay, Atıkmatik cihazının tanıtımında yaptığı konuşmayı şu şekilde sürdürdü: “Dulkadiroğlu Belediyesi olarak çevre duyarlılığı konusunda hassasiyetimizi her fırsatta dile getiriyoruz. İlçemiz sınırları içerisinde özellikle geri dönüşüm projeleri kapsamında çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Hem ekmek israfına yönelik hem de geri dönüşüm atıkları kapsamında bir çok projeye imza attık. Bunun yanı sıra plastik, cam ve metal atıklar için de geri dönüşüm çalışmaları başlattık. En önemli hedefimiz ilçemizden topladığımız tüm atık malzemeleri geri dönüşüme kazandıra bilmek. Şuanda çeşitli konularda geri dönüşümü sağlıyoruz. Bunu yüzde yüz yapana kadar da çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”


İLK CUMHURBAŞKANLIĞI KÜLLİYESİNDE BAŞLATILDI
Başkan Okay, cumhurbaşkanlığı külliyesinde uygulanan Sıfır Atık projesini ilk uygulayan belediye olduklarını hatırlatarak şunları söyledi: “Çevre duyarlılığı konusunda yaklaşık 6 ay önce Cumhurbaşkanlığı külliyesinde sayın cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan önderliğinde atık projesi başlatılmıştı. Sıfır Atık diye isimlendirilen bu proje küllüye alanında uygulanmaya başlamıştı. Bu projeyi Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız desteklemekte ve teşvik etmektedir. Biz de bu projeye katılarak bölgemizde ilk uygulayan ilçe olduk. Yani bu Sıfır Atık projesini ilçemizde başlatarak gerekli çalışmaları yaptık. İlçemizden topladığımız atıkları geri dönüşüme kazandırarak dönüştürüyoruz.”


ATIKMATİK CİHAZI GERİ DÖNÜŞÜMÜ YENİ BİR BOYUTA TAŞIYOR
Atıkmatik cihazının da tanıtımını yapan Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Daha önce de tanıtımını yapmış olduğumuz Atıkmatik projemizin ilk cihazını yerine monte etmiş durumdayız. Bu cihazlarımıza atık bırakan vatandaşımız belli bir puan kazanacaklar. Şuanda bu kazanılan puanlar anlaşmamız çerçevesinde Kahramanmaraş’ta iki adet şubesi bulunan simit sarayında değerlendirilebilecek. Bu ilk uygulamayı öğrencileri düşünerek başlattık. Öğrencilerimizi çevre kirliliği konusunda daha duyarlı hale getirmek istiyoruz.  Sistemin çalışma şekli cihaza bırakılan atık maddenin tanınmasıyla başlıyor. Vatandaşımızın belediyemizden temin edeceği karlara yüklenen puanlar sistemin alt yapısını oluşturuyor. Bu puanları vatandaşlarımız şuanda simit sarayında kullana biliyor. İlerleyen dönemlerde bu alanı genişleteceğiz. İlerde bunu toplu taşıma araçları ve daha farklı alanlarda da kullanma olanağımız var.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol