banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

DULKADİROĞLU İLÇESİNDE “BİTKİ KORUMA EĞİTİMİ” VERİLDİ
 Eğitim toplantısında açılış  konuşması yapan Dulkadiroğlu İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şeref YURDAGÜL ilçemizde bitki koruma ürünlerinin eğitimli kişilerce yapılması gerektiğini vurgulayarak “İlaçlamaların doğru ilaçlarla, doğru doz ve zamanında yapıldığında pestisit kalıntıları olmayacaktır, böylelikle de hem çiftçilerimiz daha fazla kazanç sağlamış olacak hem de halk ve çevre sağlığına fazla zarar verilmemiş olacaktır” dedi. Ayrıca İlçe Müdürü Şeref YURDAGÜL,2016 yılı Ocak ayında da yapılan bu eğitim programının 2017 yılı Ocak ve Temmuz aylarında da yapılacağını belirtti.

Eğitime katılan çiftçilere İlçe Müdürlüğü personeli Zir.Müh. Mehmet TAKAS tarafından İlaçların nasıl uygulanacağı, hangi alet makinalarla uygulanacağı konularında bilgi vererek ilaçlamadan sonra hasat süresine dikkat edilmesi gerektiğini belirtti.

Kahramanmaraş’taki tüm çiftçilerimizin katılımına da açık olan eğitim programına toplamda 43 Çiftçi katılmış olup katılan çiftçilere kurs sonunda “Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitim Belgesi” verilecektir.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol