banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ KENDİMİZ ÇALDIK DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

DONDURMA TIRI KKTC’DE GÖNÜLLERİ FETHETTİ
 Bu yıl 2.’si gerçekleşen Uluslararası Kahramanmaraş Dondurma Kültür ve Sanat Festivali Tanıtımı için, ilk yurt dışı gezisine Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden başlaya Dondurma Tırı’nın ilk durağı Gazimağusa oldu.

Festival için özel hazırlanan “Dondurma tır’ında” Mağusa Gelişim Akademisi (MGA)’da gerçekleşen etkinlikle Kahramanmaraş’ın eşsiz lezzetli dondurması tanıtıldı.

Tanıtıma, Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri Daire Başkanı Cevdet Kabakçı katılımıyla gerçekleşti.

Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan açılış konuşmasında, “Katıldığınız ve geldiğiniz için çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kahramanmaraş Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakçı ise yapmış olduğu konuşmada, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne selamlarımızı getirdik. Festivalimizin yurtdışı ayağına buradan başlıyoruz” dedi.

Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter konuşmasında, “Kahramanmaraş dediğimiz de akla dondurma gelir. Bundan sonra dondurma yemeye Maraş’a gitmeye gerek yok artık burada da var, öncelikle Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç Bey’e buradan teşekkür ediyorum. Onu burada Gazimağusa’mızda misafir etmek istediğimizi söylemek istiyorum, böyle bir güzellik ile bizleri bir araya getirdikleri için aynı zamanda Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan Bey’e de teşekkür ediyorum ve emeği geçenlere de teşekkür ediyorum dedi.”

 Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu gerçekleştirdiği konuşmada.”Kahramanmaraş’ta bulunan Kıbrıs Meydanı’ndan, bugün Gazimağusa şehrinden olmalarından dolayı Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımıza, Gazimağusa Belediye Başkanımıza ve Tatlısu Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Gerçekleştirilen bu uluslararası festival kapsamında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde olduklarından dolayı canı gönülden tebrik ediyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından dondurma şovu gerçekleşti ve Gazimağusa  halkına Maraş Dondurması ikram edildi.

Dondurma Tırı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Lefkoşe’de Dereboyu’nda, Girne’de Gordon Boyu’nda ve Tatlısu Belediyesi önünde festival tanıtımı için etkinlikler düzenlendi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol