banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

DOĞUKENT CAMİİNDEN BAYIRBUCAK TÜRKMENLERİNE YARDIM ELİ
 Türkiye Suriye sınırında ağır bombardıman ve saldırı altında olan Bayır bucak Türkmenlerine bir yardım eli de Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Müftülüğüne bağlı Doğukent Camiinden geldi.

Camiden yapılan son anonslardan sonra gelen yardımlarla beraber genciyle yaşlısıyla cemaat tarafından Tır’ı doldurma işlemi başladı. Özenle kolileşen yardımların Tır’a yüklenmesi ise duygu dolu anlara sahne oldu.

Doğuken Mahalle halkının katkısı Cami görevlileri Fatih Balbaba ve Fatih Hasanoğlulları’nın büyük özverisiyle bir haftalık düzenlenen kampanyada 1 TIR dolusu gıda, giyecek, battaniye ve ayakkabıdan oluşan yardımlar Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günay tarafından yapılan dualarla yola çıkarıldı.

İkindi namazı ardından cami Önünde toplanan kalabalığa hitap eden Dulkadiroğlu Müftüsü İsmail Günay dua öncesi kısa konuşmasında Suriyeli bayır Bucak Türkmenlerine Doğu kent mahallesi ve Cami Görevlilerinin önderliğinde yapılan yardım kampanyasının önemine değindi. Müftü Günay; “İyilikte, güzellik konusunda birbirinize yardım ediniz. Kötülük, günah ve düşmanlık konusunda birbirinize yardım etmeyiz.”ayetini hatırlattı. Türkmenlerin zor durumda,  kurşunlar altında olduğunu belirten Müftü İsmail Günay, “Müminler ancak kardeştir. Kardeşliğimiz böyle zamanda daha fazla duyarlı olmamızı gerektiriyor. Emeği geçenleri tebrik ediyorum. Allah yardımlarınızı kabul eylesin.”

KOMŞUÇU AÇ İKEN TOK YATANLAR…

Yardımlar hakkında bir açıklamada bulunan Doğukent Cami İmam hatibi Fatih Balbaba, “Komşusu aç yatarken tok yatan bizden değildir” düsturu doğrultusunda, ağır saldırı altında olan Türkmen kardeşlerimize el uzatmaya çalıştıklarını ifade ederek " Bir TIR yardımı yola çıkardık. Gıda, giyim gibi yardım malzemeleri konusunda Cemaatimizin, vatandaşımızın inanılmaz bir talebi var. Allah yardımsever milletimizden razı olsun. Bundan sonrada yardımlar konusunda elimizden geleni yapacağız” dedi.

Cemaat ise, Osmanlı torunu olarak içlerindeki merhamet duygusunu vurguladı, Allah’tan kimseyi dar gününde sahipsiz bırakmamasını dilediler. Türkiye Geneli Bir

Daha sonra yardımlarla doldurulan TIR Müftü İsmail Günay’ın yapmış olduğu güzel dua ve tekbirlerle Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere uğurlandı. Doğukent Camisi önünden dualar edilerek gönderilen TIR’ın Büyükşehir Belediyesi aracılığı ile Türkmenler’e iletileceği belirtildi.

HABER: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol