banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

 Rektör Özgül, Türk Tarihinin her safhasının birbirinden farklı kahramanlık örnekleri ile dolu olduğunu belirtti. Çanakkale Zaferi'nin bu destanlar içerisinde en anlamlılarından biri olduğuna dikkati çeken Özgül, mesajında şu düşüncelere yer verdi:

"Osmanlı Devleti'nin Birinci Dünya Savaşına katılmasının ardından emperyalist devletler, İstanbul'u ele geçirmek için saldırıya geçmiş ve dünya harp tarihinin en kanlı deniz ve kara savaşlarından biri Çanakkale'de sahnelenmiştir. Aziz Türk milleti; vatanına, bağımsızlığına ve mukaddesatına yönelik bu saldırıya engellemiş ve 'bu hayasız akını' durdurmuştur. Her anı ayrı destanlar ve kahramanlık örneklerine şahitlik eden Çanakkale; dolayısıyla cesaretin, azim ve inancın adı olmuştur.

Ülkemizin bağımsızlığa giden yolculuğunda en önemli dönüm noktalarından biri olan Çanakkale, aynı zamanda tarihin seyrinin değiştiği yer olmuştur. Savaş sonrası Çarlık Rusya yıkılmış, Anadolu'nun kadim Türk yurdu olduğu bütün dünyaya bir kez daha kanıtlanmıştır. Tüm bunlardan öte Gazi Mustafa Kemal Atatürk Çanakkale'de tarih sahnesine çıkarak, Türk milletine umut olmuştur.

Türk Milletinin adeta göğsünde taşıdığı bir şeref nişanı olan Çanakkale ruhu, bundan sonra da nesilden nesile aktarılarak, bizi biz yapan değerler manzumesi olmaya devam edecektir."

Mesajında Yeni Zelanda'da Müslümanlara yönelik gerçekleştirilen saldırıya da yer veren Özgül, şunları kaydetti:

"Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünün arifesinde Yeni Zelanda'da ibadet etmek için toplanan Müslüman kardeşlerimize yönelik düzenlenen alçakça saldırı bizleri derinden yaralamış, hepimizi yasa boğmuştur. Bu tür ırkçı saldırıların dünyayı felaketlere götürdüğü ve götüreceği aşikardır. Dolayısıyla tüm dünyanın bu hain saldırılardan ibret alması gerekmektedir. Bu vesileyle 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Deniz Savaşı'nın 104. yıl dönümünde, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha, rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Ruhları şad olsun."

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol