banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

CAMİLER, SOSYAL HAYATIN YAŞANDIĞI EN CANLI MEKÂNLARDIR
  

Camilerin toplu ibadet mekânları olduğunun altını çizen Diyanet-Sen Şube başkanı Ekrem Arslan; “Camiler yalnızca ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekânlardır.”dedi.

Başkan Ekrem Arslan açıklamasında; “ İbadetler ferdi olarak yapıldığı gibi bir kısmı da toplu olarak yapılır. Toplu ibadet mekânları camilerdir. Zaten cami, kelime manası olarak "Toplanma Yeri" demektir. Bu topluluğu sevk ve idare eden birilerinin olması tabiidir. İmam Hatipliğin kaynağı da buradan başlar.

Her yıl farklı bir tema ile kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası bu yıl “Cami ve Kitap” teması ile kutlanıyor. Camileri kitapla buluşturmayı, uygun camilere kütüphaneler açmayı, yazar günleri düzenlemeyi de kapsayan etkinlikler çerçevesinde kültür ve medeniyetimizin en büyük taşıyıcısı kitap ve kitap okumanın önemi “Camiler ve Din Görevlileri Haftası vesilesi ile bir kez daha vurgulanacak.

Hiç kuşkusuz kitap okumak insanoğlunun kişisel gelişimini elde etmesindeki mühim etkenlerden biridir. İnsanın fikir yapısını, hayal dünyasını geliştiren, sözcük dağarcığını arttıran, insana informasyon ve birikim kazandıran bir çok konuda yazılmış yüzlerce kitap vardır. Günümüzde kitaba ulaşamamak, kitap okumamak artık bahane edilemez. İnsan için en kolay ve en etkili öğrenme yolu kitap okumaktır. Gelişmiş ülke toplumları, haiz oldukları bilgilerin % 55’ ini kitap okuma kanalıyla kazanmıştır. Gelişmemiş ülkelerin çoğunun karşılaştıkları sorunların temelinde ise eğitimsizlik ve kitap okumamak yatar. Günümüzde teknolojinin bu kadar gelişmesi aslında bizlerin ve özellikle gençlerin kitaba uluşma şansını da yükseltmiştir. İnternetten ulaşabileceğimiz yüzlerce kitap teknolojinin nimetlerini bu yönde kullanmak isteyenlere büyük imkânlar sağlamaktadır.

Yüce Allah’ın evi olan camilerimizin kitaplarla doldurulması bu mekânlarda gençlerimize çocuklarımıza ders yapma kitap okuma imkânları verilmesi camiyi de asıl işlevine sosyal hayatın merkezine yerleştirecektir. Camilerimiz yalnızca ibadethane değil aynı zamanda sosyal hayatın içinde yer alan eğitim ve kültürel hayatın çok canlı bir şekilde yaşandığı mekânlardır. Dinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardımına koşulduğu camilerimiz aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır.”şeklinde konuştu.

Başkan Arslan açıklamasında 15 Temmuzda Din Görevlilerinin yapmış oldukları rolün unutulmamasını da istedi şöyle dedi; “Nitekim 15 Temmuz darbe kalkışmasında milletimizin manevi önderleri olan din görevlilerimiz bu misyonlarını en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Milli iradeyi, demokrasimizi, milletimizin hukukunu korumak için üzerlerine düşeni en güzel şekilde yerine getirmişlerdir. Özgürlüğümüzün sembolü olan minarelerden salalarla darbe kalkışmasına meydan okumuşlar, Kurtuluş savaşı, Çanakkale savaşı ruhunun yeniden oluşmasına öncülük etmişlerdir. Milletimizin manevi kahramanları din görevlilerimize ve Yüce milletimize vatanımıza, bayrağımıza, milli irademize, hukukumuza ve geleceğimize sahip çıktıkları için tekrar teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

Ekrem Arslan açıklamasının sonunda haftayı kutladı, “Bu vesile ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın insanımız ve toplumumuz, din hizmeti veren din görevlileri için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyoruz.” temennisinde bulundu.

Haber: Ali Günebakan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol