banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

ÇAĞLAYANCERİT ŞANTİYE ALANI GİBİ

Dağınık ve zor bir coğrafya üzerine kurulu ilçede Büyükşehir Belediyesinin ekipmanları, Karayolları, Akedaş, Armadaş ve Türk Telekom gibi kurumlar özellikle ilçenin girişini şantiye alanına çevirirken, Belediye Başkanı, eski bürokrat, ama şu son bir senesi içinde ilçenin kaderini ve çehresini değiştirmeye niyet etmiş MHP’li, Cumhur İttifakı adayı Hanifi Sarıaltun, makamda durmuyor, Belediyenin bahçesini çalışma ofisi haline getirmiş adeta.

Çünkü misafirlerin, ekiplerin biri geliyor, biri gidiyor. Kurum çalışanları ve yetkilileri ilçeyi mesken tutmuşlar sanki. Başkan Sarıaltun da çalışmaları takip ediyor, uyku uyumadığı gibi, kıt imkanlarla kış gelmeden çalışmaların bitmesini bekliyor.

EKİP VE ARAÇLAR VIZIR VIZIR

Yaklaşık 2 ay önce Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığına getirilen (Malatyalı) Sinan Çeçen ekibi ilçeye demir atmış, gurup yolları, asfaltlama çalışmaları için özveriyle mesai mefhumu bile dinlemezken, herkesin başkandan iş beklediği, istihdamın öncelikli sorun haline geldiği ilçede konuştuğumuz Karayolları 5. Bölge Müdür Yardımcılarından Ahmet Hakan Şengüler, Turan Yılmaz ve Karayolları 55. Şube Şefi Kazım Tekinşen, kontrol şefi Ali Öztürk, tüm araçlarını 5. Bölge Müdürü Mehmet Fidan’ın (Kayserili) talimatı ile ilçeye seferber ettiklerini söylediler.

Sohbetimiz sırasında ilçe girişindeki dar Aksu Köprüsü’nün de yenileneceği müjdesini alıyoruz yetkilerden.

İlçenin girişini ayna olarak değerlendiren Belediye Başkanı Hanifi Sarıaltun, çalışmalarından ötürü başta Büyükşehir Belediyesine, Karayolları ekiplerine, Armadaş, KASKİ, Akedaş ve Türk Telekom çalışanlarına teşekkür ederken, başkan erkenden kalkıyor, çalışmaları kontrol ededursun, bu çalışmalara destek veren ve takipçisi olan Cumhur ittifakı milletvekillerine de teşekkürü unutmuyor.

ASFALT YAPILMAZ İSE HALK PERİŞAN!

Başkan Sarıaltun, asfaltın aciliyeti ve önemi için de; “Buralara kış erken gelir. Bu mevsimde asfalt yapılamaz ise vatandaş perişan olur. Özellikle ve öncelikle Akdere – İstiklal Mahalleleri arasındaki 4 km.lik yolun sıcak asfaltla buluşması gerekiyor. Acilen… Aksi halde toz toprak, çamur deryasına gömüleceğiz!” dedi.

Ancak Karayolları ekiplerinin özverili çalışması Başkan Sarıaltun’u umutlandırıyor, asfaltın da mevsimsel olarak yağmur ve kar düşmeden döküleceğine inanıyor.

İçme suyu ayrı bir dert! Aksu Gözü’nün merkez şebekeye bağlanması, isale hattının çekilmesi projeye dayalı. Bu meselede en perişan mahalle ise  Soğukpınar! Burada içme suyu sıkıntı had safhada.

UYUMAK YOK, GECE GÜNDÜZ ÇALIŞ

İlçenin girişini şantiye alanına çeviren ekipler, geceyi gündüze katıp çalışırken, Akedaş yol çalışmalarından dolayı iletim hatlarını yer altına alıyor. Ve ilçe kısa süre sonra doğalgaz ile tanışacak. Geçen yıl temeli atılmıştı. Muhtemelen önümüzdeki birkaç ay içinde öncelikle Fatih ve İstiklal Mahalleleri doğalgaz ile tanışacaklar. 2021’in ortalarına doğru tüm ilçe doğalgaz kullanmaya başlayacağı müjdesini veren Başkan Sarıaltun, emeği geçen herkese teşekkür ederken, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Berk ve MHP ilçe Başkanı Adem Yavuz belediye ve başkan ile uyumlu, verimli çalışmaları ile başarıya katkı sağlıyorlar.

%65 İTTİFAKI OYU VE GELEN HİZMETLER

31 Mart 2019 mahalli seçimlerinde Cumhur ittifakı yüzde 65’lik oy oranı ile adayları Sarıaltun’u başkan seçen Çağlayancerit’e yeni kaymakam da atandı. Adı Hayrettin Buğra Güzel.

Devlet Hastanesindeki doktor sıkıntısı giderilmiş. 2’si uzman, 4’ü pratisyen  olmak üzere 6 doktor ataması yapılmış. Sosyal Yaşam Merkezi aktif hale getirilmiş, yakında faaliyete geçiyor. Spor, özellikle futbol gençlerin her şeyi. Milletvekili Celalettin Güvenç’in desteği ile Spor Toto Teşkilatınca ilçeye bir de halı saha kazandırılacak.

Helete Yalangöz Göleti bitti, su tutmaya başlarken, yeni hükümet konağı ihalesinin de 24 Temmuz’da yapıldığını, inşaatın en kısa sürede başlayacağı bilgisini alıyoruz. Ve 83 öğretmen ataması ile de ilçede, okullarda öğretmen açığı giderilmiş oldu.

Öte yandan milletvekillerinin de desteği ile Çağlayancerit-Nurhak arasındaki ‘Güvenlik Yolu’nun yakında biteceği müjdesi vatandaşı sevindirmişti.

Başkan ve cumhur ittifakı ilçe başkanları Berk ve Yavuz, ellerinden geldiğince ve imkânlar dâhilinde vatandaş ziyaretlerini sürdürdüklerini, sosyal aktivitelere katıldıklarını, sosyal belediyeciliğin ve teşkilatın sorumluluğu bilinci ile hareket ederek kurumlarla uyumlu çalışmanın ilçeye hizmet olarak yansıyacağını söylediler.

BÜYÜKŞEHİR İMZASI, BAŞKAN GÜNGÖR’E TEŞEKKÜR!

Özellikle Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi ekibi ilçeye demir atmış. İlçe ana yollarının genişletilmesi anlamında araç ve ekipman desteği ile gurup yolları, yayla yolları (30 km) kış gelmeden hizmete giriyor. Parke döşeme ve sıcak asfalt çalışmaları hız kesmezken, Bozlar Mahalhlesinde yapımı süren Abbasiye eKöprüsü’nün ulaşımı rahatlatacağı bilgisini alıyoruz Başkan Sarıaltun’dan.

Başkan ve ilçe teşkilat başkanları yanında muhtarlar da hizmetlerinden, katkılarından, yaşanabilir bir ilçe, vatandaşın yaşamını kolaylaştıracak imzalar, adımlar için Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’e teşekkür ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol