banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar SİZE İHTİYACIMIZ VAR KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ 9 EKİM’DE TOPLANDI

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günden dışı maddelerin gündeme alınmasına ilişkin teklifin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından daha sonra gündem maddelerine geçildi.

Gündemin 1. Maddesinde Emlak ve İstimlak Dairesi Başkanlığının mülkiyeti Büyükşehir Belediyemize ait İlimiz Onikişubat İlçesi Karamanlı Mahallesi 8841 ada 5 no.lu parselde kayıtlı taşınmazın satışı ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

 

Gündemin 2. Maddesinde Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığının Dünya Kur'an Okuyor kampanyası neticesinde Hasan BALBABA ve Ali ŞENEL’in  Sudan ülkesine  görevlendirilmeleri ile ilgili teklifi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 3. Maddesinde Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının “Veterinerlik İşleri ve Mezbahalar Şube Müdürlüğü” isminin değiştirilmesi ve çalışma esaslarının belirlenmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 4. Maddesinde İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığının 2018 yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri hakkında ki tebliğ doğrultusunda otopark bedellerinin güncellenmesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 5. Maddesinde Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığının Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2018 yılı güdümlü proje desteği kapsamında “Çağlayancerit Ceviz İşleme ve Paketleme Tesisi” projesi ile ilgili teklifi Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 6. Maddesinde Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığının "Türkiye Akıllı Şehirler Birliği'nin" kurulması ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 7. Maddesinde Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığının ‘Kahramanmaraş Değerler Eğitimi Projesi‘’ ve ‘’Başarıyı Okulla Yakala Projesi’’ ile ilgili protokol imzalamak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile teklifi Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Komisyonu ile Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 8. Maddesinde Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ile" protokol imzalanması hususunda Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi ile ilgili teklifi Hukuk Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 9. Maddesinde Emlâk ve İstimlâk Dairesi Başkanlığının Afşin İlçesi Başüstü Mahallesi 129 ada 20 nolu parselde kayıtlı 7.202,00 m² tarla vasıflı ''mezarlık alanı'' olarak Büyükşehir Belediyemiz adına hibe talebi ile ilgili teklifi. Çevre ve Sağlık Komisyonuna havale edildi.

Gündemin 10. Maddesinden 40. Maddesine kadar olan teklifler İmar ve Bayındırlık Komisyonuna havale edildi.

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından komisyonlardan gelen raporların görüşülmesine geçildi.

Komisyon raporlarının görüşülmesi sırasında ise İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı Sıddık Sezal, komisyonda görüşülen raporların gerekçeleri ile birlikte kararlar hakkında Büyükşehir Belediye Meclisi’ne bilgiler sundu.

Raporların görüşülmesinin ardından meclise gelemeyen üyelerin izinli sayılmalarına ilişkin teklifin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından Meclis Başkanvekili Kahveci bir sonraki oturumun 15 Ekim 2018 Pazartesi günü yapılacağını duyurarak oturuma ara verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol