banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar KAHRAMANMARAŞ ÇANAKKALE ŞEHİTLERİNİANIYOR SİZE İHTİYACIMIZ VAR DULKADİROĞLU BELEDİYESİ ASFALTTA TAM GAZ GEBEL DE MİLLETVEKİLİ ADAYI BORAHAN

Bu haber kez okundu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ KIŞ NÖBETİNDE
 Kış aylarında kar yağışına karşı yolların kapanmaması için Afet ve Koordinasyon Merkezince (AKOM) alınan tedbirler doğrultusunda olaylara anında müdahale edilebilmesi için Büyükşehir Belediyesi, İlçe Belediyeleri ve Karayollarına ait iş makinelerinin hazır bekletiliyor.

BİLBOARDLA UYARI

Kış aylarının yaşandığı şu günlerde Büyükşehir Belediyesi AKOM Başkanlığı hazırladığı bilboardlarla vatandaşları uyardı.

AKOM Başkanlığından yapılan açıklamada: “Kış şartlarının ağır yaşandığı şu günlerde olası kar yağışlarına karşı sürücülerimizin araçlarına kış lastiği taktırmaları büyük önem arz ediyor. Karlı ve buzlu yollarda seyahat etmek zorunluluğu varsa mutlaka araçlarına zincir takmaları gerekiyor. Araçla çıkma zorunluluğu bulunmayan vatandaşlarımızın ise toplu taşıma araçlarını kullanmalarını öneriyoruz” denildi.

EKİPLER HAZIRLANDI

 “Kahramanmaraş il genelinde olası kar yağışı ve buzlanmaya karşı yolların kapanması veya ulaşımda güçlük çekilmesi ihtimaline karşı Afet Koordinasyon Merkezi olarak yapılan toplantılar neticesinde; 1-Çukurhamam, 2-Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi 3-Ramada Otel 4-Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi 5-Tavşantepe Akdo 6-Arslanbey Mesire Alanı 7- Tekerek Kavşağı (Akdo) 8-Abdulhamithan Camii, 9-Ağcalı Yolu 10-Eski Andırın Yolu 11- Doğukent ve 12-Arsan Center’da ekiplerin konuşlandırıldığı açıklandı.

SOLÜSYONLA BUZLANMA ÖNLENECEK

Öte yandan sürücülerin kış şartlarında daha dikkatli olması gerektiği hatırlatılan açıklamada: “Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığımıza bağlı ekipler, olası buzlanmaya karşı tedbir amaçlı kar yağışlı olacak günler için il genelinde yaklaşık 100 kilometrelik yolda özel solüsyon kullanmaktadırlar. Bu kullanılan solüsyonlar hem yolun buzlanmasını önlüyor hem de kar yağışında yolların kar tutmasının önüne geçiyor” denilerek bilgi verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol