banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI

Bu haber kez okundu.

BÜYÜK DOLANDIRICILIK OPERASYONU GENİŞLİYOR.
  

Telefon dolandırıcılarının görev paylaşımı içinde olduğu, sebekeye yeni eleman kazandırma, bağlantısız irtibat ile enteresan bir yapılanma içinde oldukları, "hesapçı" ,"eldenci", "teminci", "aktarımcı" ve "atıcı" şeklinde silsile halinde hareket ettikleri ortaya çıktı. Telefonla aradıkları kişilere kendilerini polis olarak tanıtan şebeke üyeleri "Biz polisiz. Fetö ile mücadele ediyoruz. Adınıza açılan banka hesabınız fetö örgütü elemanlarının eline geçti. Şahısların yakalanması ve parayı kurtarmamız için size verdiğimiz PTT hesabına parayı yatırın" dedikleri, bu yolla mağdurları arayan kişinin "atıcı" tabir edilen dolandırıcı olduğu ortaya çıktı. Hesapçının adına hesap acıtan, "teminci"nin yeni eleman temin eden ve bunu için gece Kulüpleri ve eğlence ortamı kurarak örgüte yeni hesapçı kişiler temin ettiği, "eldenci"nin ptt veya bankadan çekilen parayi poşetle bir başka şebeke üyesine götürdüğü,  " aktarımcı"nın ise en üstte bulunan "atıcı" ile bağlantı kurduğu belirlendi.

KAHRAMANMARAŞ’TA KENDİLERİNİ POLİS OLARAK TANITAN KİŞİLER SÖYLE YAKALANDI;

Alınan bilgiye göre, 25.08.2017 günü  Bir öğretim görevlisini arayan ve kendisini polis olarak tanıtarak, adına kayıtlı banka hesabının FETÖ tarafından kullanıldığını, bu nedenle de hesabını kullanan fetöcu şahısların yakalanması için verilecek PTT hesabına para yatırmasını, oradan para çekerken fetöcülerin yakalanacağını söyledi. Dolandırıcılara inanan Ö.E. kendisine verilen hesaba 10 seferde toplam 25 bin TL yatırdı. Havale işlemlerinin ardından dolandırıldığını anlayan Ö.E., durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen asayiş ekipleri, dolandırıcıların izini Gaziantep’te buldu. Gaziantep polisiyle birlikte yapılan operasyonda, ilk olarak öğretim görevlisinin yatırmış olduğu 25 bin TL’yi çekmeye giden Rıdvan D.’yi  yakaladı. Rıdvan D. ilk sorgusunda kendisini polis olarak tanıtan kişilerin dolandırdığını, bu yüzden hesap açıp para çektiğini ve parayı polis olduğunu inandığı kişilere verdiğini söyledi. Ancak polis bu ifadeden ikna olmadı. Detaylı yapılan sorguda Rıdvan D. gerçek itirafını yaptı. Para karşılığı suç şebekesine çalıştığını, hesapçı olarak belli bir ücretle çalıştığını, parayı bir başka şahsa elden teslim ettiğini itiraf etti. Ardından polis ekipleri, Abdurrahman E., Karahan K., Batuhan C. ve suç şebekesinin en son halkası olduğu iddia edilen Yunus G.’yi gözaltına aldı. Yakalanan şüpheliler sorgulanmak üzere emniyete götürüldü.

ÇOK SAYIDA BANKA KARTI ELE GEÇİRİLDİ

 Gözaltına alınan şüphelilerin üzerinde ve ikametlerinde yapılan aramada dekontlar, çok sayıda cep telefonu, sim kartı, banka kartları ve yüklü miktarda para ele geçirildi. Polis ekipleri, şüphelilerin eğlence merkezlerinde yeni eleman temini için etkinlikler düzenlediklerini tespit etti.

OPERASYON GENİŞLIYOR OLAY SAYISI 7 OLDU

  Polis ekipleri, dolandırıcıların Kahramanmaraş'ta 25 bin TL, Mersin’den 54 bin TL, Gebze’den 11 bin TL ve henüz öğrenilmeyen bir başka illerden de 3 bin 500 TL, 13 bin TL, 18 bin TL, 590 Tl olmak üzere vatandaşları toplam 125 bin 90 Tl dolandırdığını tespit etti.

Suç işlemek için birlikte hareket eden kişilerin, kopuk bir iletişim yolunu kullandıkları, bir elemanın diğerini tanımadığını, hesapçı tabir edilen kişinin teminci kişi tarafından seçildiği, hesapçının parayı  çektikten sonra eldenci tabir edilen kişiye verdiği, paranın elden ele poşet ile sırayla aktarıldığı ve en sonunda atıcı tabir edilen kişiye ulaştırıldığı anlaşıldı. Atıcı kişinin, hedef kişiye hamle yapıp telefonla arayan ve Kandıran kişi olduğu belirlendi. Anaparanın atıcı kişiye ulaşmasında emeği geçen kişilerin miktardan belli oranda pay aldıkları saptandı.

Olaylarda kullanılan kirli tabir edilen telefon ve sim kartlar da ele geçirildi.

Yetkililer, bu kişiler ve irtibatlı oldukları kişilerin PTT ve banka hesap hareketliliklerinin incelemeye alındı.

 Türkiye genelinde çok sayıda telefon dolandırıcılığı olayının bu yolla belirlenmeye devam edildiği bildirildi.

5 ZANLI TUTUKLANDI

Adliye sevk edilen 5 şüpheli de tutulandı. Zanlılar kendi aralarında birbirlerini dolandırıcılık ile itham ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol