banner1482
Öne Çıkanlar PAZAR GÜNÜ DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR PAZARCIK MESLEK YÜKSEKOKULU MEZUNİYET TÖRENİ TÜRK ÇİFTÇİSİNE HİZMETTE ASIRLIK MARKA TÜNELLER YOĞUN BAKIMA ALINDI TÜRKÜLERLE YOLDAŞIZ OZANLARLA GARDAŞIZ

Bu haber kez okundu.

BU AĞAÇLARI NEDEN, NİÇİN, NİYE KESTİNİZ?
 Fotoğrafları bende. Yer Karacasu-Ferhuş. Tevekkeli Ortak Dağı civarı… Bu bölgedeki ormanlık alan ağaçlarının bir bölümü bıldır bu zaman kesildi. Nedenini, sebebini soranlara mezarlık alanı denildi.

Yazık denildi, günah denildi önce. Mezarlık gelecek söylentisi sonrasında, tepkiler gelince, yani ağaçlar kesilip, ormanlık alan kel Ali’nin bağına dönüştürülünce, seyrekleştirmeye gidiliyor denildi. Yeni fidanların dikileceğinden, yani yeni projeden söz edildi. Ve bu arada, kesilen ağaçlar götürüldü.

MEZARLIK ALANI OLMASI İÇİN Mİ KESİLDİ?

Kütükler…

Gerçi memlekette kütük çoktu ama neden yenisine gerek duyuldu, insan merak ediyor. Kestikleri yetmiyormuş gibi, mezarlık alanı adı altında isim verdilerse de, etrafını tel örgülerle çevirdiler. Yani ormanlık alanın bir tarafı boş, çıplak kaldı. Son soru; daha kesmeye, ağaçları, ormanı, diğer adıyla yeşili katletmeye devam edecek misiniz?

Orman bölge müdürlüğünün mutlaka bir açıklaması olacaktır. Varsa tabi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol