Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

BİR NEFES BİR SES DERNEĞİ EĞİTİME DE RENK KATTI

Hayata geçirdikleri sosyal sorumluluk projeleriyle yardıma muhtaç ve özellikle dezavantajlı gruplara yalnız olmadıklarını hissettiren Bir Nefes Bir Ses Derneği, minik öğrencilerin eğitim hayatına da renk kattı. Kendilerine proje uygulama noktası olarak Pazarcık’taki bir köy okulunu seçen ekip, bakımsız görünen okulun dış cephe boyamasını yaparak renkli çizimlerle öğrencilere daha eğlenceli bir ortam sağladı.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Bir Nefes Bir Ses Derneği Başkanı Menekşe Büyükpınarbaşılı, “Pazarcık Narlı Mahallesi’ndeki 26 Ocak İlkokulu’nun dış cephe boyasını yaptık. Okulun dışını rengarenk boyayıp renkli çizimler yaptık” dedi.

Okulda kütüphane veya okuma salonu bulunmadığı için bu konuya da el attıklarını belirten Büyükpınarbaşılı, şöyle konuştu: “Okulda bir kütüphane ve çocukların rahatlıkla kitap okuyabilecekleri bir alan yoktu. Biz de çocuklar hem rahatça kitap okuyabilsin hem de boş zamanlarını daha kaliteli geçirebilsinler diye bir akıl oyunları atölyesi ve okuma salonu açtık. Öğrencilerin çevre ve doğaya daha ilgili olabilmeleri, iç içe olabilmeleri için bir hobi bahçesi yapmaya başladık.”

BİR NEFES BİR SES DERNEĞİ HAKKINDA!

Bir Nefes Bir Ses Derneği, 2018 yılının Kasım ayında insana, doğaya, hayvana, dezavantajlı tüm bireylere din, dil, ırk vs. gibi ayrımlar yapmadan kurulmuş bir dernektir. Bir Nefes Bir Ses Derneği; görme yetisi olmayan bireyler için Türkiye’nin dört bir yanından gönüllü okuyucularla kitaplar seslendiriyor, belirli aralıklarla huzurevi sakinlerine Yeşilçam Günü, Çiğköfte Günü, Piknik, Ziyaretler vb farklı etkinlikler düzenliyor. Düzenli olarak sokak hayvanları için beslemeler yapıyor onlar için mama ve su bırakıyorlar. Köy okullarındaki çocuklar ile etkinlikler yapıyor, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki özel çocuklara eğlenceli etkinlikler düzenliyor. Bir Nefes Bir Ses Derneği, kırsal mahallelerdeki bakımsız okulları boyayarak kütüphanesinde kitap eksikliği olan okullara kitaplar gönderiyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol