Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

BENİMLE BÜYÜK OYNAYAN KAZANIR!
 Son haftalarda yerel medyanın dilinden, gündeminden düşmeyen, bir hukuk profesöründen daha bilgili, bir siyaset bilimcisinden daha çok siyaset ustası, futbolu çok iyi bildiğini söyleyenden çok daha fazlası spor otoritesi, bugünün KASİAD’ını seneler önce kuran birisi olarak, iş dünyasının da yakından tanıdığı bir isim Zekeriya Bitmiş, “benimle büyük oynayan kazanır” dedi ama Allah’ın verdiğini de ancak Allah’ın alacağını, her şeyin nasip-kısmet işi olduğunu belirtmeden yapamadı.

Onu dinlemekle doyamazsınız. Açım deseniz, sizi kırk yıl doyuracak materyal, malzeme, doküman serer önünüze. Sosyal medyanın da fenomeni. Ferah Pastanesi önüne, dostları ile sohbet eder, muhabbeti koyulaştırırken, siyasete o ayar verir, günlük yaşamın raconunu o keser. Anlatırken, konuşurken mimikleri, tavırları söylediklerini dinleme keyfine çevirir.

Bir dönem Kahramanmaraşspor Kulüp Başkanlığını da yaptı. Bu girişten sonra şimdi sözü ve sazı Zekeriya Bitmiş’e bırakalım; “Maraş’ta iş yapan birisi, Kayseri ile çalışırsa ticareti, Adana ile çalışırsa ufku açık olur,  Antep ile çalışırsa para batırmayı, Malatya ile çalışırsa samimiyeti öğrenir.” dedi, maliyeye, devlete borcunu ödemeyenlerin zengin olduğunu söyledi ve ekledi, Meclis Başkanı Hanefi Öksüz’e atıfta bulunarak, “Gaziantep’in sanayideki abisi Abdulkadir Konukoğlu ise, Maraş’ın da sanayicilerin de abisi Hanefi Öksüz’dür. Şimdi Oda seçimi var, Sayın Öksüz kimi işaret ederse, TSO Başkanı o olur! Ben de elimdeki kapı gibi diplomaya güvenerek, TSO’nun basın müşavirliğine talibim” diye konuştu. 

AKILLI İNSAN YUMURTA

SEPETİNİ YERE ATMAZ!

20 yıldır tanıdığım Zekeriya Bitmiş konuşuyor; “Söyleyecek, konuşacak çok şey var. Yıllardır anlatsam bitmez! Kötü komşu insanı hacet sahibi yaparmış. 50 senedir çözemediğim komşum var, iyi mi, kötü mü! Otoban dediler, Maraş’tan geçirmediler, Kayseri demiryolunu konuştular senelerdir, Kartalkaya Barajından suyu götürdüler, hızlı tren lafını ettiler, şimdi de Helete’nin suyunu götürüyorlar. Bölge sanayicilerini barındıracak bir Tomsuklu dediler, dağ fare doğurdu, başlamadan bitirdiler. İslahiye tarafında bir yerden söz eder oldular, ne alaka ise. İnsanlarımızın, arkadaşlarımızın biraz uyanık olması lazım! Bize sağ gösterip sol vurmaktan vazgeçsinler! 5-6 yıldan beri Narlı Bölge Havaalanı diye tutturdular, sonra Karabıyıklı’yı dillerine doladılar, gelinen mesafeye bak, hiç! Alenen dalga geçtiler. İşin dalgasındalar, dümenindeler. TSO kalem, 50 sayfa da kâğıt versinler, Maraş’ı yazayım.  A’dan Z’ye… Elimde 50 yıllık belge, bilgi ve doküman var. Atılan ve yenen kazıklar da var içinde. Oysa akıllı insana yumurta sepetini yere atmaz!”

YASTIK ALTI PARALAR,

MERDİVENALTI KAFALAR

“Bana Maraş’ın fotoğrafını çekebilir misin, diye soruyorsun. Ben ancak kendi meslek alanım ile ilgili konuşurum, odun ambarına dair bilgim yok. Şunu bilirim, bu şehirde yastık altı paralar, merdiven altı kafalar olduğu müddetçe bu şehir iflah olmaz! Yastık altından çıkan parayla sanayici olunmaz. Aklında olmayan mesleklere parasını yatırır, gerçek meslek sahiplerini de öldürür, kendisini de bitirir. Yani kendi ayağına kurşun sıkarlar. Bir bazlamacılık yaptım, benden sonra herkes bazlamacı oldu. Kebapçı oldum, Maraş’ta her adımda kebapçı dolu. Yan yana can cana… Yan yana yemeyi seviyoruz, yan ayana yürümekten nefret ediyoruz. Sayın REİS’imiz boşuna söylememiş; ‘at izi, it izine karıştı. Herkes payını alsın! Akıllı olurlar, akıllarını çalıştırırlarsa… Ama günümüzde para her şeyi örtüyor.  Samimiyet, dostluk öldü. Ben sanayiciydim,  Allah verdi, Allah da aldı. Ama aklımı, onurumu, kendimi  kaybetmedim. Çok şükür şimdi kaldırım mühendisliği yapıyorum.” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol