Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR dizi MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK

Bu haber kez okundu.

 BELEDİYE BAŞKANI ASKERE GİDECEK GENÇERE KINA YAKTI
 Başkanı Okay, konuşmasında 96/2 tertip asker adaylarına şimdiden hayırlı teskereler diyerek, “Sizleri öz evlatlarımız kardeşlerimiz olarak görüyor olmamız bizi bir aile haline getirmektedir. Kültürümüzde aileler yakın akrabalarını askerlik görevine gidecekleri zaman misafir ederler, ikramda bulunurlar, askerlerimiz için dua ederler. İşte bu akşam Dulkadiroğlu ailesi burada askerlerimizi vatani görevlerine uğurlamadan önce misafir etmekteyiz. Belediyemizin ev sahipliğinde  Dulkadiroğlu sizlerle birlikte bir gurur yaşamaktadır. Bu nedenle askerliğe hazırlanan tüm gençlerimize görevlerinde başarılar diler, sağ salim evlerine dönmelerini temenni ederim” dedi.

Belediye Başkanı Necati Okay’ın konuşmasının ardından dikkat komutuyla kürsüye gelen Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin, askerlik görevinin kutsallığına değinerek, şunları söyledi: “Askerlik öncesi anı toplamak için anı biriktirmek için çok güzel bir fırsat. Belediyemize böyle bir imkan sağladığı için, Kahramanmaraş’ın böyle bir alışkanlığını, böylesi örf ve adetini bizlere yaşattığı için çok teşekkür ederim.  Emin buraya gelmeden önce eş dost akrabalarınızla benzer programlarına katılmışınızdır. Bugün sayısı 700 bin olan silahlı kuvvetlerimiz halkımızın huzuru için çalışıyor. Ülkemizde şu gerçek hiç değişmedi. Geçmiş tarihte o insanlar, koruyan kollayanlar o köyün, o obanın, o kasabanın,  o şehrin evlatlarıydılar. Bugünde bu ülkenin evlatları sizlersiniz. Be belindeki silahtan, ayağımızdaki bottan, kışlamızda tanktan, uçağa kadar bütün her şey sizin, anne ve balarınızındır. Atalarımızın geleceğinden gıdım gıdım biriktirdiği sizin mallarınızdır.”

Yapılan konuşmaların ardından vatani görevinde şehit olan askerlerimiz için topluca dua edildi.

Daha sonra Belediye Başkanı Necati Okay, Ak Parti Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, AK Parti Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş Baro Başkanı Vahit Bağcı, Kahramanmaraş Askerlik Şube Başkanı Binbaşı Aylin Atakut, Onikişubat İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tayfun Atakut, Dulkadiroğlu İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Kadir Akbey, etkiliğe katılan asker adayların tek tek sağ serçe parmağına kına yaktı.

Program başta Belediye Başkanı Necati Okay olmak üzere tüm protokol mensuplarının kına yakmasıyla sona erdi. 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol