Öne Çıkanlar dizi DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

BATIPARK ÇAY BAHÇESİ DERT KÜPÜ!
  

Büyükşehir Belediyesine ait Batıpark Aile Çay Bahçesi, altyapı sorunu ile boğuşuyor. İşletme sahibi Kadir Kabakçı, hem bahçenin, hem de tuvalet kadar bahçe içindeki tahliye yerlerinin kapalı olması sebebiyle oluşan yağmur suları ve bahçenin işletmece sulanması sonrası oluşan göl manzarası sıkıntıyı daha da artırıyor.

Hatırlanacağı üzere, geçen yılki aşırı yağışlarda,  bahçe bitişiğindeki evde iki çocuk boğularak yaşamını yitirmişti. Sorun altyapı yetersizliğinden kaynaklanıyordu. Ve akabinde bahçe bitişiğine yeni yapılan okul ile bahçeyi sınırlayan duvara ve bahçe çökmüş, malzemeler kullanılamaz hale gelmişti.

İşletme sahibi Kadir Kabakçı, hem KASKİ’ye, hem de büyükşehir belediyesine sorunların giderilmesi için dilekçe vermesine rağmen sorunların çözülememesinden yakınıyor. “Bir senede 3 kez dilekçe verdim, ancak sonuç alamadım. Geldiler, baktılar ve gittiler. Giderken de; ’Sorunu çözeriz, giderleri yaparız ama bu sana 20 bin liraya patlar. Parayı verirsen, faturasını keseriz’ denildiğine dikkat çekerek, “Ben mal sahibi değilim, neticede kiracıyım. Bahçeyi temizleyemiyorum. Çünkü biriken suların gidecek yeri yok ve tahliye yerleri kapalı. Tuvalet de aynı şekilde ve halen de kapalı. Malzemeler deseniz çökmeden dolayı çürüdü, kullanılamaz hale geldiler. Giderler kapalı olunca hem sinek çoğaldı, hem de koku insanları rahatsız etmeye başladı. Koku ve sinek olunca da müşteri kaçıyor” diye konuştu.

DİLEKÇELERİMİZ SONUÇSUZ KALDI

İşletmeci Kadir Kabakçı çok dertli. Belediyelerin görevi ticarethane gibi çalışmak değil, vatandaşın yaşamını kolaylaştırmak ve hizmet etmek. Tuvalet ve bahçe yanında ortada duran havuzun da gideri olmayınca, havuzu da dolduramıyorlar. Koku, tuvalet ve bir yağmurla göl haline gelince bahçe, aileler, müşteriler de tedirgin oluyorlar. Sözü yine işletme sahibi Kabakçı’ya bırakıyoruz; “Yetkililerden ricamız, yaramıza merhem olmaları, şikâyetimize kulak vermeleri. Sıkıntılar giderilmeyince bir çivi bile çakamıyorum. Yaz geldi, sezonu bile açamadık, bu haliyle de müşteri gelmiyor. Ben kiracıyım. Müşteri olmayınca kiramı nasıl öderim. Geçen yıl yağan aşırı yağmurda bitişikteki evde 2 çocuk yaşamını yitirdi. Bir aşırı yağmurda yeni çocukların ölmesini mi bekleyeceğiz? Bahçedeki, tuvaletteki ve havuzdaki giderler temizlenmez ve açılmazlarsa, bu yeni yapılan okula sirayet edecek ve duvarlar çökecek. Bu da yeni felaketler demektir. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Bey’den ve KASKİ’den ricamız, sorunlarımıza duyarsız kalmamaları.” ifadesine yer verdi

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol