Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN TOLLU, İMAMLARI UNUTMADI
Din görevlileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya gelen Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Erdemli Müftüsü vekili Şeref Dindoruk ile camilerinde ve Kuran kursları ile Müftülükte görev yapan din görevlilerini ağırladı. Kur'an-ı Kerim okunarak başlayan buluşmada konuşan Başkan Tollu, din görevlilerinin ve camilerin toplumsal hayatta büyük yerinin olduğunu söyledi. ‘Camilerimiz Hakk’a sığınarak huzur bulduğumuz en kutsal mekânlarımızdandır’ diyen Tollu, camilerin bir ibadet yeri olmaktan öte insanları birleştiren, bütünleştiren, maneviyatı güçlü ve kutsal mekânlar olduğunu ifade ederek, Din görevlilerinin ve camilerin çok kutsal ve büyük bir görevi yerine getirdiklerini söyledi.

BELEDİYELER OLARAK ŞEHİRLERİ İMAR EDERKEN, YENİ NESİLLERİ DE İHMAL ETMEMEK GEREK

Yöneticiler ve özellikle belediyeler olarak şehirleri imar ederken, yeni nesilleri de ihmal etmemek gerektiğinin altını çizen Tollu, ‘’Sizler, gerek yaşayış gerek konuşmalarınız gerekse ilminizle örnek insanlarsınız. Sizlerden aldığımız ve alacağımız işaret ve telkinler gerek yönetici gerekse toplumda yer alan bireyler olarak bizi doğruya, güzele, hak ve hakikate yönlendirmektedir. Bunun için sizleri çok seviyor ve önemsiyoruz. Çünkü inandığını yaşamayanlar, yaşadıklarına inanmaya başlar. Toplumsal sorunların temeline baktığımızda, eğitim ve inanç eksikliği ya da zayıflığının büyük rol oynadığını görüyoruz" dedi. Yöneticiler ve özellikle belediyeler olarak şehirleri imar ederken, yeni nesilleri de ihmal etmemek gerektiğinin altını çizen Tollu, "Sizlerden kopuk ya da uzak olduğumuzda imar ne kadar iyi olursa olsun nesilleri ihmal ortaya çıkar. Bu büyük bir vebaldir. Bu vebalden kurtulmak için sizlerle diyalog içerisinde çalışmalarınıza destek olmamız gerekiyor. Biz de bunun için gayret ediyoruz’’ diye konuştu.

CAMİLERİMİZ İLE İLGİLİ ÜZERİMİZE DÜŞEN GÖREVLERİ YERİNE GETİRİYORUZ

‘Bizler Erdemli Belediyesi olarak, camilerimiz ile ilgili üzerimize düşen görevleri yerine getirmeye çalışıyoruz’ diyen Tollu, ‘’Belediye olarak camilerimize temizlik başta olmak üzere bakım, onarım ve diğer çalışmalarla sahip çıkıyoruz. Verdiğiniz hizmetlerden bu hizmetler için yaptığınız fedakarca çalışmalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle bir kez daha başta din görevlilerimiz olmak üzere tüm Türk-İslam Alemi’nin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutluyorum” açıklamasında bulundu.

MÜFTÜ VEKİLİ DİNDORUK’TAN TOLLU’YA TEŞEKKÜR

İlçe Müftü vekili Şeref Dindoruk’da Belediye Başkanı Tollu'ya bu program başta olmak üzere din görevlilerine ve camilere olan ilgisi ve desteğinden dolayı teşekkür etti. Konuşmasında büyük bir özveri ile hizmet veren din görevlilerinin işinin zor olduğunu dile getiren Dindoruk, Camiler ve Din Görevlileri Haftasını kutlayarak, hayırlara vesile olmasını diledi. Program sonunda Başkan Tollu, İlçe Müftü Vekili Şeref Dindoruk’a tüm din görevlileri adına hediye takdim ederken, ‘hediyeleşme sünnettir’ diyerek imamlar da Başkan Tollu’ya plaket ve saat hediye etti. Diyanet Sen adına Erdemli Temsilcisi Halil Durak, Erdemli Din Gönüllüleri Derneği Başkanı Ali Bolat, Türk Diyanetsen Vakfı Sendika Temsilcisi Hasan Tüfekçi’de Belediye Başkanı Mükerrem Tollu’ya plaket taktim ettikten sonra Bağımsız Diyanetsen Genel Başkan Yardımcısı Ali Köse ve İl Başkanı Hayri Yıldız, Başkan Tollu’ya duvar saati hediye etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol