banner1451
Öne Çıkanlar EŞLERİNİN BÖBREĞİ İLE HAYATA TUTUNDULAR SİVİL TOPLUM GELİŞİRSE TÜRKİYE DEMOKRASİSİ DE GELİŞİR KENDİMİZ ÇALDIK YAŞANACAK BİR TÜRKİYE İÇİN KÖY GARAJI CHP DEDİ DONDURMA ISMARLADI

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN MAHÇİÇEK, “ORTAK BİR GELECEK İNŞÂ ETMEK ZORUNDAYIZ”

“ Ermeni diasporası tarafından, Ermeni saldırganlığı dünya gündemine bir kez daha getirildi.

Bir hayalin peşinde yol katetmeye çalışan Ermeniler, kendilerine karşı bir soykırım yapıldığı yalanını tüm dünyaya kabul ettirmeye çalışmaktadırlar. Özellikle Amerika ve Avrupa’da yaşayan diaspora Ermenileri, sürekli olarak bu yalanı gündemde tutmaya çaba göstermektedir.

Asılsız Ermeni iddialarını gündemde tutmaya çalışanlar, dengelerin değiştiği bugünün dünyasında, Türkiye ve Ermenistan ilişkilerinin gelişmesine engel olmakta, bu suretle aslında Ermeni halkına zarar vermektedirler.

Tarihi sorunları kaşımak, hiçbir zaman toplumlara yarar sağlamaz. Tam tersine ülkeler arasında dostluk ve barışın inşasına engel olur.

Barışın ve dostluğun yeryüzüne yeniden hâkim olması için, ortak bir gelecek inşâ etmek zorundayız.

Makul olan yol, Ermenistan’ın saldırgan politikasına derhal son vermesidir. Ermenistan ve Azerbaycan’ın yeni bir yol haritası oluşturmasıdır.

Unutulmamalıdır ki Türkiye, Azerbaycan ile iki devlet tek millettir. Uluslararası platformlarda Türkiye her daim kardeş Azerbaycan’ın yanında yer alacak ve onun haklarını savunacaktır. Türkiye, Azerbaycan’a karşı yapılacak olan fiziki her saldırıyı kendine yapılmış bir saldırı kabul edecek ve misli ile cevap verecektir.

Ancak şu da bilinmelidir ki, buradaki olmazsa olmazımız Ermenistan’ın Dağlık Karabağ’ı derhal sahiplerine teslim etmesidir.”

12-16 Temmuz tarihlerinde Ermenistan ordusunun, sınırdaki stratejik yükseklikleri ele geçirmek için saldırdığı Azerbaycan Ordusu’nda, 1'i tümgeneral olmak üzere 8 asker şehit olmuş, köylere yaptığı saldırı sonucu bir sivil yaşamını yitirmişti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol