banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN MAHÇİÇEK, “AYASOFYA CAMİDİR VE ÖYLE DE KALACAKTIR BİİZNİLLÂH”

Mesajında Başkan Hanefi Mahçiçek, “86 yıl sonra Ayasofya’nın ibadete açılışının kararnamesini imzalamayı, Rabbim, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a nasip etti, şükürler olsun” dedi ve sözlerine şöyle devam etti.

Danıştay’ın 10. Dairesi, Ayasofya'nın camiden müzeye dönüştürülmesine dair 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptali üzerine kararnameyi imzalayan Cumhurbaşkanımız, ilk namazın 24 Temmuz 2020 Cuma günü kılınacağının müjdesini verdi.

“Ayasofya'nın dirilişi Mescid-i Aksa'nın özgürlüğe kavuşmasının habercisi, Müslümanların fetret devrinden çıkış iradesinin ayak sesidir. Ayasofya'nın dirilişi, şehitlerimizin ve gazilerimizin emanetlerine gerekirse canımız pahasına sahip çıkma kararlılığımızın remzidir” diyen Cumhurbaşkanımıza en kalbi duygularımızla katılıyoruz.

Bu çok büyük ve önemli karar, , her ne kadar hukuki bir karar olsa da 86 yıl sonra AK Parti iktidarı sayesinde alınabilmiştir. Tüm dünya müslümanları adına sevindici bir haberdir. Türkiye büyük bir ülke olduğunu bir kez daha göstermiş, gizli ya da aşikâr yapılan tehditlere rağmen bu kararı almış ve uygulamıştır.

Ebediyete kadar Ayasofya’nın Cami olarak kalmasını ve nesillerimize ilham olmasını temenni ediyor ve Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürü borç biliyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol