banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ERKOÇ’UN ‘KUTLU DOĞUM’ MESAJI

 Başkan Erkoç, insanlığın Peygamber Efendimizi anmaktan çok anlamaya ihtiyaç duyduğunu belirttiği mesajında şu ifadelere yer verdi;

 “Hz. Muhammed( S.A.V) Allah’ın son elçisi, insanların en hayırlısı, hakikatin sadık emanetçisi, sözüne ve yaptığına herkesin güvendiği Muhammed-ül Emin’di; Allah’ın insanlar arasından seçtiği bir doğruluk timsaliydi. Bugün, O’nun doğumunun sene-i devriyesinde, bu kutlu günde, karanlıklarımızın yeniden aydınlanmasını diliyor, kanla, gözyaşıyla, acı ve zulümle sarsılan insanlığın bu günde, O’nun ebedi mesajını; sevgi, saygı, barış ve merhameti bir kez daha hatırlamasını ümit ediyorum. Peygamberimiz sevginin, şefkatin, merhametin ve Kur’an ahlâkının peygamberidir. Onun hayatı, hepimiz ve tüm insanlık için yol gösterici, karanlıkları aydınlatıcı, huzuru, refahı ve mutluluğu tesis edici örneklerle dopdoludur. Hz. Peygamberin hayatı, tüm insanların döne döne okuması ve hatta ezberlemesi gereken dersler ve ibretlerle doludur.

Peygamber Efendimiz bize; Allah'a (C.C.) iman edip O'nu çokça anmayı, O'na bağlanarak doğru yolu bulmayı, ibadetlerle hayatımızı anlamlı kılmayı, dürüstlüğü, emaneti korumayı, komşuluk ve akrabalık bağlarına riayet etmeyi, yetim ve kimsesiz çocuklara kol kanat germeyi, herkesin ve her şeyin hakkını gözetmeyi, kimseyi incitmemeyi, iyilik yapmayı, iyi ve yararlı insan olmayı öğütlemiştir. Bu yüzden O, anılmaktan çok anlaşılmayı hak eden nadide bir şahsiyettir. Kutlu Doğum Haftası işte, O yüce şahsı tanıyarak hayatımızı ahlakla güzelleştirme ve bu yolda yeniden bir doğuş ifadesidir.  

Mevlânâ Celâleddîn-î Rûmî’nin Dîvân-ı Kebîr’de, “Ben sağ olduğum müddetçe Kuran’ın kölesiyim, ben Hz. Muhammed’in yolunun tozuyum” dediği üzere, hayatı Kuran hayatı olan sevgili Peygamberimizin rahmet dolu hayatına, sonu kurtuluş olan çağrısına sımsıkı sarılmalıyız. Bu anlayıştan hareketle Kutlu Doğum Haftası'nda düzenlediğimiz çeşitli etkinliklerle Peygamber Efendimiz’in daha iyi anlaşılması için gayret gösteriyoruz.

Bu düşüncelerle tüm hemşehrilerimin ve İslam âleminin Kutlu Doğum Haftası'nı en içten duygularımla tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyor, Yüce Rabbimizin bizleri Hazreti Peygamberin şefaatine nail eylemesini niyaz ediyorum.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol