banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

BAŞKAN ERKOÇ’UN GAYRETLERİ MEYVE VERMEYE BAŞLADI
Geçen hafta içerisinde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, TURSAB Ankara Bölge Acenteleri yetkililerini Kahramanmaraş’a davet etmiş, şehrin tanıtımı ile alakalı bilgiler aktarmıştı.

Bu çalışmalar ışığında gerek yerli gerekse yabancı turistler başta İstanbul olmak üzere, Ankara, İzmir, Eskişehir, Bursa gibi illerden düzenlenen turlarla Kahramanmaraş’a gelmeye başladılar.

Akdeniz bölgesinin doğu kısmında yer alan ve dört mevsimi yaşayan Kahramanmaraş, gerek tarihi ve kültürel zenginlikleri gerekse doğal güzellikleri ile turistleri çekmeye başladı.

Kafka Tur adına görüşlerini aldığımız Tur Operatörü Haşim Ağca yaptığı açıklamada: “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un TURSAB temsilcilerini buraya davetinin ardından GAP turlarımızın içerisine Kahramanmaraş’ı da dahil ettik. İyi ki de etmişiz. Gerçekten Kahramanmaraş gezilip görülmesi gereken şehirlerden birisi imiş. Bunu buraya gelince gördük. 4 günlük GAP turumuza Kahramanmaraş’ı da dahil ettik ama bundan sonraki turlarımızda da buraya yönelik turlar düzenlemeyi düşünüyoruz. Öyle bir gün de gezilip görülecek bir yer değil burası. Bütün insanlarımıza Kahramanmaraş’ı görmelerini tavsiye ediyorum.

Kahramanmaraş son yıllarda eski değerleri yeniden oluşturma ve restorasyon çalışmaları ile Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde yaptığı atılımlarla önemli kentlerden birisi haline gelmiştir. İpek ve Baharat Yolu üzerinde bulunan bir kent. Biz de bu değerleri yerinde görmek ve mini GAP gezimizi buradan başlatmak için Ankara’dan buraya geldik. Ankara’da gerçekleştirilen fuar ve info çalışmaları ile Kahramanmaraş’ı tanıma fırsatı bulduk ve bir de gidip yerinde görelim istedik.

Burada hem tarihi ve kültürel değerleri görmeye hem de Kurtuluş Savaşı’nda öncü olan Kahramanmaraş’ın ve ilk kurşunu atan Sütçü İmam’ın başlattığı direnişi modern müzecilik anlayışıyla görmeye geldik. Kurtuluş Destanı Panorama Müzesi gerçekten mükemmel olmuş. Tarihi resmen özetliyor ve her şeyi anlatıyor.

Daha sonraki gezi ve turlarımızda Kahramanmaraş’ın doğal güzelliklerini de görmek için geleceğiz. Ama öncelik olarak ilk gezimizi Kahramanmaraş’tan başlatmayı uygun gördük. TURSAB’a bağlı bir acenta olarak bundan sonraki gezilerimizde de mutlaka Kahramanmaraş’ı turlarımıza katacağız. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bizlere gösterdiği ilgi ve alakaya çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kurtuluş Destanı Panorama Müzesini ziyareti ile başlayan Kahramanmaraş Gezisi,  Tarihi Demirciler Çarşısı, Suk-i Maraş Çarşısı, Kapalı Çarşı, Semerciler Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı, Ulucamii, İlk Kurşun’un Atıldığı Yer,(Uzunoluk) Sütçü İmam Türbesi ve Trabzon Caddesi ile tamamlandı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol