Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN dizi HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

BASIN DUYURUSU
 Geçtiğimiz yıllarla karşılaştırıldığında, okulumuza başvuru sayısı 2 katına çıkmıştır. Bunun nedenlerinden bir kaçı şöyle sıralanabilir:

Üniversitemizin spor olanaklarının gittikçe artması,

Yüksekokulumuz mezunlarının KPSS sınavlarındaki yüksek başarı düzeyi tüm üniversiteler arasında 2015 KPSS sonuçlarına göre ilk 4’te, 7’de yer alması ve mezunlarımızın öğretmen atamasındaki yüksek başarı düzeyi,

Eğitim öğretim kadromuzun yüksek nitelikleri,

Üniversitemizin sınav sisteminin adil ve şeffaf oluşu,

Başvuru ile ilgili herhangi bir ücret almayışımız,

Halkımızın mesleğimize olan teveccühü,

Mezunlarımızın iş bulma şansının yüksek oluşu,

Mezun öğrencilerimizin teşviki ve memnuniyeti gibi birçok faktör sayılabilir.

Okulumuz eğitim-öğretim kadrosu ile bölgede öncü bir okul olarak öne çıkmaktadır. Hâlihazırda bölgemizde Tezli-Tezsiz Yüksek Lisans Eğitimi veren, Doktora açılması için başvurusu kabul edilen seçkin bir konuma sahiptir. Üniversitemiz yönetiminin okulumuza verdiği katkı bizim için itici güç olmuştur. Bunu bizler; K.S.Ü Eğitim – Öğretim kadrosu ve öğrencilerimiz, birlikte başardık.

Bir kısım kişilerin sınavımız, okulumuz ve üniversitemizle ilgili güzel sözlerin yanı sıra bilgi eksikliğinden kaynaklı endişelerine de zaman zaman rastlamaktayız.

Ülkemizde üniversiteler özel yetenek sınavında farklı arayışlara gitmektedir. Bunlardan günümüzde en çok rağbet gören sistem “sportif özgeçmişe dayalı” kariyer puanlamasıdır. Bu sistemin tercih edilme nedenleri arasında sporda başarılı gençleri okula alarak ülke sporuna daha fazla katkıda bulunmak, başarılı sporcuyu ödüllendirmek, sporla spor pratiğinden gelenlerin uğraşmasını sağlamak gibi nedenler sayılabilir. Bu noktadan hareketle, birçok üniversite doğrudan özgeçmişe dayalı puanlama ile öğrenci alırken; biz ise bu yıl sözü edilen sistemle birlikte “Genel Beceri Koordinasyon” sisteminin birleşimini uyguladık. Dolayısıyla, bu yıl yapılan sınavımız öncekilerden farklı olarak özgeçmişe dayalı puanlama sistemini de içermekteydi.  

Sınav sistemimiz, akademik personelimiz tarafından iki yılı aşkın süredir yapılan hazırlıklar sonucunda son şeklini almış olup sürekli güncellenmektedir. Önceki yıllarda olduğu gibi aynı öğretim kadrosu sınav komisyonlarında görev almış ve sistemin hazırlanmasına katkıda bulunmuş, sonuçların değerlendirilmesinde hazır bulunmuştur.

Yeni sınav sistemimize göre adaylarımız eğer özgeçmiş puanına sahipse, bir oran hesabı ile aldığı puan başarı puanına katılarak değerlendirilmiş ve sıralamada kendisine yer bulmuştur. Sınavımız her yıl olduğu gibi bu yıl da en objektif kriterler ile yapılmış, adaylarımızın hak ettikleri başarı puanları kendilerine verilmiştir.

Geçen yıl olduğu gibi, bu yılki değerlendirmede de yedek liste oluşturulmamıştır. Uygulamamız ise kılavuzda belirtildiği gibi, kazanan adaylar kesin kayıt yaptırdıktan ve kayıt süresi bittikten sonra boş kalan kontenjanlar olur ise, web sayfamızdan ilan edilecek ve boş kontenjanlar için adaylardan şahsen başvuru alınacaktır. Sınavdan puan almış ancak kazanamamış tüm adaylar bu başvuru hakkına sahiptir. Yerleştirmede, başvuranlardan puanı en yüksekten en düşüğe göre sıralama yapılarak, boş kontenjan tamamlanacaktır.  

K.S.Ü BESYO-2016 ÖSYS kılavuzundan anlaşılacağı gibi adayların başarı puanlarının hesaplanmasında, üniversitemizin uyguladığı değerlendirme sisteminin sonucunda, nihai hesaplamalarda ÖSYM 2016 Kılavuzundaki formül kullanılmaktadır.

Geçtiğimiz yıl sınav ön kayıtları için online kayıt programı hazırlanmıştı. Bu yıl ilave olarak ÖSYM sonuç açıklama sisteminde olduğu gibi adayların kişisel bilgilerinin mahremiyeti ve bu bilgilerin suistimal edilebileceği ihtimali göz önüne alınarak, adaya özgü sonuç açıklama modülü devreye sokulmuştur. Şeffaflık açısından önde gelen uygulamalarımız arasında, sınav esnasında adaylara kendi dereceleri hakkında bilgi verilmesi, sınavın uygulamalı kısmının kapalı devre TV sistemiyle adaylara izlettirilmesi, sınav süresince yapılan itirazların derhal değerlendirmeye alınması, kabul edilen spor özgeçmiş kariyer puanlarının web sayfamızdan yayımlanması gibi uygulamalar sayılabilir.

Ayrıca adayların sınavla ilgili rektörlüğümüze verdikleri dilekçeler uzmanlarca titizlikle değerlendirilip, belirlenen süre içerisinde cevaplandırılmaktadır. Bu konuda mevzuat gereği işlem yapılmaktadır.

1996 yılında Fen Edebiyat Fakültesine bağlı Beden Eğitimi ve Spor Bölümü olarak açılan okulumuz, 2000 yılından bu yana 20 yıldır Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak hizmet vermekte ve bu süre içerisinde 2000 den fazla Beden Eğitimi öğretmeni ve Antrenör mezun etmiştir. Ülkemizin parlayan yıldızı, üniversitemizin en çok rağbet gören bölümlerinden olan okulumuz için öğrencilerimiz ve akademik/idari personellerimizden oluşan tüm kadromuz aynı şevk ve özveri ile çalışmaya devam edecektir. Okulumuza gençlerimizin gösterdiği ilgiye teşekkür ederken, 20 yıllık köklü bir geçmişe sahip olmanın ilimiz ve üniversitemiz nezdinde haklı gururunu yaşamaktayız.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

 

 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol