banner1482
Öne Çıkanlar dizi SANKO ÜNİVERSİTESİ FLAMASI ZİRVEDE K.MARAŞSPOR 0-2 MERSİN İDMAN YURDU BASKETBOLDA FİNAL MÜSABAKALARI DEVAM EDİYOR BAŞKAN AYDIN

Bu haber kez okundu.

BALÇOVA İLÇE MÜFTÜLÜĞÜNDE CAMİLER HAFTASI
  Müftülüğü salonunda gerçekleştirilen ve tüm görevlilerin tam kadro katıldığı konferans Kuran tilaveti ile başladı. Ardından 1 - 7 Ekim Camiler haftası il ilgili Cami, Şehir ve Medeniyet konulu slâyt gösterileri yer aldı.

 Balçova İlçe Müftüsü İsmail Günay verdiği konferansta büyük beğeni topladı. Müftü Günay, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğünce düzenlenen ve her yıl bir temanın belirlendiği haftanın bu yılki teması ‘Cami, Şehir ve Medeniyet’ olarak belirlendiğinin altını çizdi, İslam’da hayatın, şehrin ve medeniyetin merkezinde caminin var olduğunu ve her zaman da var olacağını söyledi.

Müftü İsmail Günay konuşmasında Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) ile başlayan İslam düşüncesinin anlaşılması için, cami, şehir ve medeniyet kavramlarının doğru anlaşılmasının oldukça önemli olduğuna değindi şöyle konuştu; “Peygamber efendimiz henüz hicret yolundayken, ilk fırsatta Kuba’da yapımında bizzat kendisi de çalışarak bir mescid inşa etmiş, Medine’ye hicretle birlikte, Mescid-i nebi’nin temelini atmıştır. Mescid-i nebinin fonksiyonlarına baktığımızda; eğitimden iktisada kadar, bireysel, toplumsal ve idari bütün işlerin mescid içinden yürütüldüğünü görmekteyiz. Nitekim İslam’ın en güzide topluluğu olan sahabe nesli bu mescitten yetişmiştir. Kubbesiyle Müslüman yürekleri  “tevhid” eden; Minberi ve kürsüsüyle ilmi, hikmeti haykıran; Mihrabıyla yüzleri ve gönülleri Allah’a döndüren; Minareleriyle şehirlerin şahadet parmağı olan camiler bir İslam beldesinin en somut şiarıdır.”

Müftü Günay konuşmasının sonunda Camilerin insanları kardeşlik çizgisi etrafında buluşturduğu da vurguladı, “Namazda Safları düzgün ve sık tutmak, müminler arasındaki kardeşliğin, yekvücut olmanın, birlik ve bütünlük içinde bulunmanın açık bir göstergesidir.” dedi. Müftü Günay Camileri imar etmek Müslümanların bir görevi olduğunu belirterek; “Allah Teâlâ’nın, kıyamet günü arşın gölgesinde gölgelendireceğini müjdelediği, “kalbi mescitlere bağlı olan kimseler”, caminin ve cemaatin müdavimi olmaları yanında, kalbi İslam’ın değerlerine bağlı kimselerdir. Camiler inşa etmek, onlara sahip çıkmak ve camileri onarmak ve camileri imar etmek Müslümanların bir görevidir. Aynı zamanda Müslümanlar, camilerin temsil ettiği, tevhid, kulluk, özgürlük, kardeşlik, eşitlik, beraberlik, yardımlaşma, dayanışma gibi değerleri koruma, yaşama, onarma ve yaşatma sorumluluğunu da taşımaktadır.”şeklinde konuştu. İzmir Balçova İlçe Müftüsü İsmail Günay daha sonra tüm personelinin  “Camiler ve Din Görevlileri” haftasını tebrik etti.

Muharrem ayı dolayısıyla, Hicri 61 yılında Müslümanların yüreklerini yakan Kerbela şehitlerini anan Müftü Günay, “Şehitlerin efendisi Hz. Hüseyin efendimizi ve tüm şehitlerimizi rahmetle yâd ediyorum.”dedi.

Haber: Ali Günebakan

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol