banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

BALBABA, “GENÇLERE GELECEKTEKİ SORUMLULUKLARINI ANLATIYORUZ!”
 Afrika oluyor, Ortadoğu ülkeleri oluyor bu, Asya oluyor. ‘ümmet coğrafyası’ diyerek sosyal sorumluluk gereği, her şeyinden fedakârlık ederek insanların beklentilerine cevap vermeye çalışıyor.

Hasan Balbaba, özellikle sağlık, eğitim konusunda tama bir gönüllü hizmet elçisi. Ülkemizin, halkımızın ve Büyükşehir Belediyemizin imkânları ölçüsünde açların, eğitimsizlerin, çıplakların, hastaların yanında yer alıyor.

Yaptıkları ve yapacakları, soruların akabinde verdiği cevapların içinde.

 

1. Merhamet ve Nezaket Okulları projesi nasıl, hangi amaçlar doğrultusunda başladı?

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, 15 Temmuz Şehitleri anısına 99 tır hedefiyle başladığımız Suriye Yardım Tırları Organizasyonu’nda okullardan öğrencilerimizin katkılarını görünce, çocuklarımızın büyüklerden daha dertli olduğunu fark ettik. Yardım tırlarını, vicdanlı, merhametli, hayrın ve iyiliğin öncüsü nesiller yetiştirmeye nasıl vesile kılabiliriz sorusuna karşılık olarak çocuklarımızın bu duygularını yaşamalarını istedik. İstedik ki, gençlerimiz kendi imkânlarının farkına varsınlar, nasıl güçlü bir ülkede yaşadıklarının farkına varsınlar, kendi dünyaları dışında özellikle Ümmet coğrafyasında neler olup bittiğinin farkına varıp, garip ve mazlumların dertleriyle dertlenmeleri gerektiğini hissetsinler. İmanlı, dertli ve şuurlu bir gençlik hayali ile geleceğimiz için gençlerimize, üstlenmeleri gereken misyonu hatırlatmaya ve yaşatmaya çalıştık.

 

2. Proje kapsamında neler yapıyorsunuz? Bu zamana kadar yapılan çalışmalardan kısaca bahsedebilir misiniz?

Dört aydan bu yana, bir taraftan 70 okulda “Ümmet coğrafyası” konulu konferanslarla 10.000 öğrenciye hitap ettik. Gençlerimize Suriye ve Afrika’da yaşadığımız deneyimleri görsel olarak anlattık. Bu konferanslarda, Afrika’da, Suriye’de yaşanan “susuzluk, kıtlık, açlık ve misyonerlik” kavramlarına dikkat çekmeye çalışıyoruz. Afrika’da açılan su kuyularından, yeni Müslüman olan gençlerin eğitimi için oluşturulan Davet Merkezlerinin imkânlarından bahsediyoruz. Yine Afrika’nın ve Suriye’nin eğitim ve sağlık imkânlarını Türkiye’nin imkânları ile mukayese ederek anlatmaya çalışıyoruz. Afrika’da yetim olmayı, misyonerlerin nasıl çalıştıklarını anlatıyoruz. Osmanlı’dan sonra Afrikalı insanların Osmanlı’nın evlatlarını, yani bizleri beklediklerini anlatarak, gençlerimize gelecekte yüklenecekleri sorumluluklarını hatırlatıyoruz.


Bir taraftan da, anlattığımız bu duyguları yaşatmak için, Kahramanmaraş’ta bir yıl içerisinde, yaklaşık 200 okulda Suriye yardım kampanyasını, minimum 50.000 ile öğrenci yürüttük. Yardımların toplanması, tasnifi ve yüklenmesini tamamen genç kardeşlerimizle yaptık. Gençlerimizin bu emeği, 150 Suriye Yardım Tırlarının oluşmasına vesile oldular. Hedef olarak koyduğumuz Rabbimizin 99 Esma’ül Hüsna’sı ile hayalimizin ve dualarımızın ötesinde ciddi bir bereket gördük.

Böylesine bereketli bir hizmet, Rabbimizin bizlere ve gençlerimize bir lütfu oldu. Bunun için Rabbimize çokça şükrediyoruz. Ayrıca, bizleri böylesine güzel bir hizmet içerisinde yüreklendiren, Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Beyefendi’ye, özellikle de genç kardeşlerimize, onların ailelerine ve öğretmenlerine teşekkürü bir borç biliyoruz.

 

3. Projenin devamıyla alakalı ne gibi planlarınız, çalışmalarınız var? Belki tüm yurda yayılan bir sistem olabilir...

İnşallah diyelim. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemizin Milli Eğitim Müdürlüğü ile Değerler Eğitimi Projesi kapsamında bir protokolü var. Çalışmalarımızı bugüne kadar bu minvalde yürüttük.

Öncelikle bir müjde vermek istiyorum. Allah nasip ederse, Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde, Ramazan ayında, yine okullarımızda “Somali Açlıktan Ölmesin, Somali için 1 TL” kampanyasını başlatıyoruz. Rabbim hayırlara vesile kılsın.

Merhamet ve Nezaket Okulları Projesi kapsamında, bir sonraki aşamada, okullarımızda  “Merhamet Timi” çalışmasını yürütmek istiyoruz. Merhamet Timleri, okulunda, sokağında, apartmanında, bulunduğu şehirde “Hayrın ve İyiliğin Öncüsü” olsunlar. Merhamet Timleri’nin, ihtiyaç sahibi aile ziyaretleri, Şehit cenaze hizmetleri, hasta ziyaretleri vb. organizasyonlarda ön plana çıkmalarını sağlamaya çalışacağız.

Yerelde yürüttüğümüz bu projeyi, ulusal bir proje haline getirmek istiyoruz. Bu anlamda belediyelerimize sorumluluklar düşüyor. Özellikle de Afrika’dan kardeş ülkelerimiz, şehirlerimiz olsun istiyoruz. Genç kardeşlerimizin, öğretmenlerimizin kardeş şehirlerimize ziyaretler yapmalarını sağlayarak, yaşadıkları deneyimlerin genç kuşaklara anlatılmasını arzu ediyoruz.

Kahramanmaraş’ta gördüğümüz bu bereketin tüm şehirlerimize yayılması duası ile bize destek veren, duygularımızı, hizmetlerimizi kamuoyuna duyurma fırsatı veren KİMLİK GAZETESİ’ne, gazete ve maraskimlik.com sahibi Mehmet Fiskeci abimize teşekkür ederim.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol