Öne Çıkanlar MÜFTÜ İMRAN KILIÇ ADAY ADAYI OLDU GÜNEŞ PETROL HAYIRLI OLSUN! SARIYERDE KALDI MODERN SAĞLIK MERKEZLERİNE KAVUŞACAK MST MARKA KAZICI YÜKLEYİCİLER TERCİH EDİLİYOR

Bu haber kez okundu.

AYDER’İN RAKİBİ YAVŞAN!

15. Malatya Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğünce yapılan ihalede işletmeci olarak ihaleyi kazanan, işadamı ve Yeniyapan Mahallesi Muhtarı Ahmet Kılçık, bacasız sanayi addedilen Yavşan’ın doğa turizminin yıldızı olacağını söyledi.

Coğrafya olarak zengin bir doğaya sahip olduğumuzu söyleyen Ahmet Kılçık, yapılacak 6-7 milyonluk yatırım ile Yavşan’ı bir sosyal kamp, piknik, spor kamp merkezi yanında ilk etapta en az 4-5 kişilik 28 adet orman köşkleri (bungalov evleri) yapacaklarını belirterek; “Geçmişte Orman ve Su İşleri Bakanımız sayın Veysel Eroğlu şehrimize geldiğinde, Yavşan için ‘Doğa turizmi konusunda Ayder’e rakip olur’ sözünü hatırlatarak, bu bölgeyi yayla-doğa turizmine kazandırabilmek için seferber olduk. Bunları yaparken doğanın yapısı bozulmayacak, doğa korunacak!” dedi.

YAVŞAN’I ÖNE ÇIKARTACAK 3 UNSUR…

Muhtarlıktan sonra işletmeciliğe soyunan, enerji dahil birçok yatırımı ile bilinen, muhtarlık müessesesinin de en etkin isimlerinden olan Kılçık, doğa turizmi için 6-7 milyonu gözden çıkartacağının altını çizerken; “Aslında bu dönemde böyle bir yatırıma soyunmak, ateşten gömlek giymek gibidir. Biz, endemik bitkiler ve ağaçların olduğu 3 bin 480 dönümlük alan içinde, 240 dönüme hizmet alanı düşünüyoruz. Yani bu 240 dönüm içinde 2 katlı hizmet binası, 100 kişilik toplantı salonu, günübirlikçiler için lokanta, kır evleri, orman köşkleri, çadır ve karavana kamp yerleri oluşturarak, buna spor tesisi (futbol takımları için kamp sahası)nı da ilave ederek, diğer alanları da koruma altına alarak ülkemizin yayla@doğa turizminin kalkınmasına destek olacağız.” diye konuştu.

DOĞA KORUNURKEN ASIL MESELE YOL!

Yap, işlet, devret modeli ile ihale edilen doğa turizminin gözdesi ve merkezi olmaya namzet Yavşan Yaylası yolunun, doğanın korunması, yerli ve yabancı turistlerin gelebilmesi adına bir an önce yetkili kurumlarca iyileştirilmesi gerekiyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol