Öne Çıkanlar DUALARIMIZ ŞEREF EROĞLU İÇİN KAHRAMANMARAŞ BBS 0-1 OFSPOR HALİL İBRAHİM SOFRASINA BUYURUN! MİLLİ BİLARDOCUMUZA DESTEK BATIPARK ER MEYDANI

Bu haber kez okundu.

AŞKA DAİR” DİNLETİ İLE ŞİİR DÜNYASINA YOLCULUK

 Özel Sanko Okulları Abdulkadir Konukoğlu Kültür Merkezi’nde düzenlenen gecede öğrenciler, Mevlana, Ümit Yaşar Oğuzcan, Can Yücel, Cahit Sıtkı Tarancı, Cemal Süreya, Necip Fazıl Kısakürek, Nazım Hikmet, Attila İlhan ve Özdemir Asaf gibi Türk edebiyatının ünlü şairlerinin şiirlerini ezgilerle sundu.

 “Aşka Dair” temalı dinleti, bir çocuğun babasına, bir kız çocuğunun annesine seslenişiyle dile getirilen aile aşkını, uğruna akıtılan kanlarla destanlar yazdıran, hasretiyle türkülerin yakıldığı memleket aşkını, Yunus’u ve Mevlana’yı Şem-i Pervane misali döndüren ve döndükçe yürekleri yakan ilahi aşkı ve duyguların en güçlüsü beşeri aşkı dile getiren dizeleri, hayat bulduğu ezgilerle yolculuğa çıkarıyor.

Özel Sanko Okulları Resim Öğretmeni Aslı Özen’in sahnede canlı performans ile oluşturduğu tablo, gecenin sonunda düzenlenen gizli müzayede ile satışa sunuldu. Dinleti ve müzayededen elde edilen gelir, kalp ameliyatı olacak Zeynep Bebek ve yürüme engelli bir çocuk için bağışlanacak.

Özel Sanko Okulları yöneticileri, çalışanları, öğretmenleri, öğrencileri ve velilerin katılımıyla gerçekleşen dinletide duygu yüklü anlar yaşandı. Gece konukların ayakta alkışlarıyla sona erdi.

 



Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol