banner1451
banner1461
Öne Çıkanlar ADAYLIK BAŞVURUSUNU YAPTI GAZETECİ DOĞRU VE TARAFSIZ OLMALI İSTİHBARATIMIZIN HAFIZASI SİLİNMİŞ BASINDAN SORUMLU Menar

Bu haber kez okundu.

ARITMA CİHAZI PAZARLAMACILARINA DİKKAT
 İçme suyunda medyana gelen renk değişimi ve çökelti oluşumunun sebebi söz konusu satıcı tarafından yapılan bir elektroliz olayıdır. Ancak burada özel üretim metaller kullanılmaktadır. Kullanılan metaller genelde saflık düzeyi yüksek demirle kaplanarak iletken olan içme suyu ile reaksiyona girmesi sonucu demirin bir kısmının suya dağılarak renginin değişmesine ve çökelti oluşmasına sebep olur. 

            Arıtılmış Suya Bir Miktar Sofra Tuzu Atın

            Söz konusu satıcılar tarafından arıtılan suda ise minerallerin büyük oranda sudan uzaklaştırılması nedeniyle söz konusu elektroliz olayı oluşmamakta ve suyun renginde herhangi bir değişiklik veya çökelti oluşumu meydan gelmemektedir. Eğer arıtma cihazından alınan suya bir miktar sofra tuzu atılması durumunda suyun iletkenliği artacaktır. Böylece bu suda da elektroliz olayı meydana gelecek ve suyun renginde değişme ve çökelti oluşumu meydana gelecektir.

            Söz konusu işlemlerde suyun renginin değişmesi ve çökelti oluşumu suyun kirliğinden değil suda bulunan ve suyun mineral dengesi için gerekli olan klorür gibi faydalı iyonlar sebebiyledir. Yapılan araştırmalarda bu şekilde arıtma cihazları aracılığıyla suyun iyon ve minerallerden arındırılması vücut sorunlarına  sebebiyet verdiği bilinmektedir. Bağırsak mukoza zarı metabolizma ve vücudun mineral dengesi ile diğer bedensel işlevler üzerinde oluşabilecek sorunları doğrudan etkiler. Vücuda sıfır magnezyum ve kalsiyum alınması ve bakterilerin oluşmasına sebep olur. Vücudun mineral ve su metabolizmasını tehlikeye atarak iç denge mekanizmaları üzerinde olumsuz etki yapar.   

            Birçok su arıtma cihazı satıcısı yukarıda bahsedilen pazarlama tekniğini kullanarak cihazlarını pazarlamaya çalışmaktadır.

            Genel Müdürlüğümüzce Kahramanmaraş genelinde vatandaşlarımıza birinci sınıf kalitede içilebilir içme suyu verilmektedir. Sağlıklı içilebilir nitelikte olan içme sularımızın hem kontrol ve takibi hem de fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik analizleri Genel Müdürlüğümüze ait üç ayrı laboratuvarın yanı sıra İl Sağlık Müdürlüğünce düzenli olarak yapılmaktadır. 

             Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol